Putovanje u Gruziju 🌄 dragulj Kavkaza (2023)

Putovanje u Gruziju
Cijena: €1.900,00 / 14.315.55 kn
Polazak: 20.05.2023
Broj dana: 11

Otkrijte tajne dragulja Kavkaza na putovanju u Gruziju, zemlja s divljom prirodom, veličanstvenim planinama, u 11 spektakularnih dana!

Novi program prepun sadržaja i aktivnosti

Putovanje u Gruziju 🌄 dragulj Kavkaza (2023) – 11 dana avanture i ljepote

Cijena: €1.900,00 / 14.315.55 KN
Datum: 20.5.2023
Broj dana: 11
Destinacije: Kutaisi, Tskaltubo, Mestija, Jabeshi, Ushguli, Tbilisi
Highlights: Trekking kroz planinska sela, obilazak grada Kutaisija i parka odmarališta Tskaltubo, drevni kompleks Margiani, povijesni muzej Svaneti, posjeti akumulacijskom jezeru Eguri, upoznavanje gruzijske kulture i gastronomije, razgledavanje grada Tbilisija

OPIS IZLETA

Doživite nezaboravnu avanturu i ljepote Gruzije u našem novom programu “GRUZIJA – 11 dana avanture i ljepote”. Gruzija je zemlja s divljom prirodom, veličanstvenim planinama, bogatom poviješću, kulturom, tradicionalnom kuhinjom i vrhunskim vinima. U ovom programu uključen je trodnevni trekking kroz planinska sela, pružajući nezaboravan doživljaj na visini od 2700 metara.

Putovanje Gruzija

U našem programu, posjetit ćemo Kutaisi, treći najveći grad u Gruziji, Tskaltubo, park odmarališta poznat po ljekovitim mineralnim vodama, Mestiju, gdje ćemo imati priliku razgledati drevni kompleks Margiani i povijesni muzej Svaneti, te se upoznati sa regijom Svaneti. Program uključuje i posjet čudesnom akumulacijskom jezeru Eguri i hidrocentrali Enguri, najvećoj hidrocentrali na Kavkazu.

Putovanje Gruzija

Pridružite nam se na ovom nezaboravnom putovanju u Gruziju, upoznajte srdačne ljude, uživajte u jedinstvenoj kulturi, okusite vrhunska vina i kuhinju te istražite nevjerojatne prirodne ljepote ove zemlje.

Doživite jedan sasvim drugačiji svijet sa neobičnom jedinstvenom kulturom i toplim, srdačnim i vedrim ljudima. Posjetite GRUZIJU – nevjerojatnu zemlju sa divljom prirodom, veličanstvenim planinama, pećinama, povijesnim spomenicima i plesovima, bogatom tradicionalnom kuhinjom i vrhunskim vinima. U programu 3 dana trekking po planinskim selima, neopisiv doživljaj na 2700 m.

INFORMACIJE I PRIJAVE:

PLAN IZLETA

▶️ 1. DAN

Okupljanje putnika u Zagrebu u 16.00 sati ( ispred KD Vatroslav Lisinski) te polazak našim vozilima za Budimpeštu. Dolazak u Budimpeštu u zračnu luku i transfer za let: Budimpešta-Kutaisi ( Gruzija), direktnim letom.

▶️ 2. DAN

Kutaisi – Tskaltubo, obilazak grada

Dolazak u Kutaisi ( Gruzija) u 04:35 ujutro, obavljanje carinskih formalnosti i transfer u hotel (Tskaltubo resort) 17 km. Smještaj u našem hotelu VITA GARDENIA HOTEL 6 SPA. Rani check inn, odmor u sobama i doručak.

Razgled grada Kutaisija. Kutaisi je treći grad po broju stanovnika u Gruziji te najpopularnija destinacija, nakon glavnog grada Tbilisija.

Posjet parku odmarališta Tskaltubo. Mineralna voda koja se nalazi u Tskaltubou poznata je da liječi sljedeće bolesti: udove, periferni živčani sustav, kardiovaskularni, endokrini, ginekološki sustav, kožu, metabolizam, reumatizam, dječju paralizu, cerebralnu paralizu…

Šetnja gradom, uživanje te večera u tradicionalnom gruzijskom restoramu. Gruzija je zemlja koja se može pohvaliti izvanrednom kuhinjom i savršeno je stopljena sa čuvenim gruzijskim vinima.

Noćenje u Tskaltubu u hotelu.

▶️ 3. DAN

Tskaltubo – Mestija

Doručak u hotelu te odjava iz hotela. Polazimo prema Mestiji. Putem ručamo u Zugdidiju. Na putu obilazimo čudesno akumulacijsko jezero Eguri, smještena u blizini grada Jvari, regija Samegrelo-Zemo Svanetu na rijeci Enguri. Dužina akumulacije je 30 km. Hidrocentrala Enguri najveća je hidrocentrala na Kavkazu. Lučna brana hidrocentrale Enguri dobila je status spomenika kulture na nacionalnog značaja.

Dolazak u Mestiju. Nakon smještaja u hotelu uživati ćemo šetnjom Mestijom kako bi se upoznali sa regijom Svaneti. Obilazimo drevni kompleks Margiani i povijesni muzej Svaneti. Usput završavamo pripreme za trodnevni trekking u pratnji vodiča. Večera i noćenje u Mestiji.

▶️ 4. DAN

Mestija – Jabeshi

Doručak u hotelu. Nakon doručka krećemo na trodnevni trekking. Današnja tura je Mestija – Jabeshi, ukupna udaljenost 12 km. Predviđeno vrijeme hodanja 6-7 sati, te uživanje u pogledima i druženje. Staza počinje na nadmorskoj visini 1500 m, a maksimalna visina je 1900 m, a završava na 1650 m. Dolazak u Jabeshi. Večera i noćenje u pansionu Jabeshi. Ručak je na putu ( lunch paket).

▶️ 5. DAN

JABESHI – ADISHI

Doručak u pansionu, te polazak na hodanje od Jabeshi do Adishija. Staza vodi do doline Mulakhura do Adishishale. Staza počinje na nadmorskoj visini 1650 m, a najveća danas nadmorska visina je 2540 m, a završava na 2100 m. Vrijeme hoda je oko 6 sati. Dolazak u Adishu, slobodno vrijeme, druženje, večera i noćenje.

▶️ 6. DAN

ADISHI – IPRALI

Nakon doručka u pansionu, krećemo na trekking do sela Iprali u zajednici Kala. Polazimo od visine 2100 m, a maksimalna visina na stazi Chhutnieri je 2700 m. Staza završava na visini 1900 m. Odmor, druženje, večera i noćenje u Iprali.

▶️ 7. DAN

IPRALI – USHGULI – TSKALTUBO

Doručak u pansionu te vožnja od Ipralija do Ushgulija. Šetnja u Usghuli i trekking do ledenjaka Shkhara. Nakon hodanja, povratak u Tskaltubo u hotel Vila Gardenia. Odmor, večera i druženje. Noćenje u hotelu. ( Selo Ushguli je uvršteno na popis svjetske baštine UNESCO)

▶️ 8. DAN

TSKALTUBO – MARTVILI KANJON – OKATSE KANJON, PROMETEJEVA PEĆINA

Doručak u hotelu te polazak u Martvili kanjon. Izlet brodom do kanjona Gachedili ( Martvili). Tijekom izleta voziti ćemo se u čamcima kroz kanjon Gachedili. Dužina ovog jedinstvenog rezervata doseže 2400 metara, dok dubina varira od 20-40 m. Vidjeti ćemo stepenasto-kaskadni vodopad visok 12 m.

Područje Martivili nije samo poznato po svojoj predivnoj prirodi već ima i mnogih tragova pretpovijesnih životinja uključujući i dinosauruse. Postoje tragovi i prisutnosti primitivnog pećinskog čovjeka. Slijedeća destinacija je kanjon Okatse sa čudesnom prirodom od koje zastaje dah.

Cjelodnevni izlet završavamo posjetom Prometejevoj špilji, krškoj podzemnoj formaciji koja predstavlja veliki kompleks sa podzemnim rijekama i čudesnim podzemnim svijetom. Povratak u Tskaltubo u naš hotel, večera, druženje i noćenje.

▶️ 9. DAN

TSKALTUBO – VARDZIA – BORJOMI

Doručak u hotelu, te napuštanje soba. Sa našim prijevozom ( udoban mini bus), krećemo u Vardziu. Posjećujemo samostanski kompleks na više razina iz 12. st, koji se sastoji od mnoštva spilja, crkvi sa kupolama, podrumima itd…Ovaj kompleks svjetske baštine ostavlja dubok i nezaboravan dojam na sve posjetitelje. Ručak.

Nastavljamo put prema Borjomi. Borjomi je poznato balneološko i klimatsko odmaralište Gruzije, gdje se nalazi svjetski poznati prirodni izvor posebne mineralne vode-Borjomi. Toplu, prirodnu mineralnu vodu sa plinom probati ćemo u samom parku. Večera i druženje u predivnom hotelu-dvorcu.

▶️ 10. DAN

BORJOMI – GORI – UPLISTSIKHE – MTSKHETA – JVARI – TBILISI

Nakon doručka se ponovno odjavljujemo iz hotela i krećemo na cjelodnevno put0vanje prema Tbilisiju. Gori je poznat kao rodni grad Staljina, gdje posjećujemo njegovu rodnu kuću i muzej, te poseban vlak koji je izložen kao posebna atrakcija. Nakon Gorija nastavljamo prema Uplistasikhea.

Pećinski grad Uplistsikhe je najvažniji i najzanimljiviji spomenik u Gruziji. Drevni grad uklesan u stijene, sagrađen u 6. st prije Krista, nekada je bio sjedište poganske Gruzije. Ovdje se nalaze ostatci amfiteatra, nekoliko hramova, tržnica, ljekarna itd. Grad je napušten u 13. stoljeću. Nakon obilaska pećinskog grada ( cca 2 sata) nastavljamo dalje prema Mtskheti.

Crkva Mtskheta-Jvari ( katedrala izgrađena u 6. st) savršeno se stapa sa prirodom. S crkve se pruža veličanstveni pogled na klanac rijeke Kure i grad Mtskheta. Obilazimo i Svetitskhoveli, veliki kompleks sa katedralom i kupolom u kojem je pokopan najveći svetac kršćanstva, sv Ilija – prorok. Dolazak u Tbilisi u večernjim satima, večera i noćenje u hoteli Kenari Tbilisi.

▶️ 11. DAN

TBILISI – KAZBEGI – ANANURI – GERGETI SAMEBA – TBILISI

Nakon doručka u hotelu krećemo na put u planinsko područje Kavkaza. U Kazbegi posjećujemo hram Trojstva sa predivnim pogledom na planine prepune snijega i snježne vrhove Kavkaza. U Ananuri posjećujemo komplekse dvorca u blizini rezervoara Zhinvali. Ručak u restoranu u domovini Khinkali u Gudauri.

Gudauri je skijalište smješteno na južnoj visoravni planinskog lanca Veliki Kavkaz. Slikanje na vidikovcu odakle seže veličanstveni pogled. Povratak u Tbilisi. Večera i noćenje u hotelu.

▶️ 12. DAN

Ovisno o vremenu povratka ( leta) transfer iz Tbilisi za zračnu luku Kutaisi ( 250 km, 3-4 sata vožnje). Prijava za let Kutaisi-Budimpešta.

Transfer iz Budimpešte na Zagreb našim vozilima te dolazak u Zagreb, što predstavlja kraj našega putovanja.

INFORMACIJE I PRIJAVE:

10 stvari koje trebate znati o Gruziji

Gruzija je fascinantna zemlja bogate povijesti i prekrasnih krajolika. Evo 10 stvari koje morate znati o ovoj jedinstvenoj zemlji:

 1. Gruzijska zastava ima pet križeva koji predstavljaju pet Kristovih rana, što je čini jednom od najprepoznatljivijih zastava na svijetu.
 2. Gruzija je poznata kao rodno mjesto vina, a dokazi o proizvodnji vina datiraju više od 8000 godina.
 3. Zemlja ima jedinstvenu abecedu sa 33 slova, za koju se vjeruje da je jedna od najstarijih na svijetu.
 4. Krajolikom Gruzije dominiraju visoke planine Kavkaz, koje pružaju prekrasan pogled i mogućnosti za planinarenje svjetske klase.
 5. Nacionalno jelo Gruzije je khachapuri, ukusni kruh sa sirom koji se može naći u raznim regijama diljem zemlje.
 6. Glavni grad Tbilisi živahno je i kozmopolitsko središte s mješavinom srednjovjekovne i moderne arhitekture.
 7. Gruzija je jedna od najstarijih kršćanskih zemalja na svijetu, s većinom stanovništva koje prakticira pravoslavnu vjeru.
 8. Zemlja ima bogato kulturno nasljeđe i dom je brojnih povijesnih znamenitosti, uključujući špiljske gradove i drevne tvrđave.
 9. Gruzijsko gostoprimstvo je legendarno, s lokalnim stanovništvom poznatim po svojoj toplini, velikodušnosti i ljubavi prema dobroj hrani i piću.
 10. Gruzija je skriveni dragulj u regiji Kavkaza, a s gostoljubivim ljudima, zadivljujućim krajolicima i bogatom kulturom, to je odredište koje morate posjetiti.

CIJENE, UVJETI

GRUZIJA PUTOVANJE 2023 CIJENA:

€1.900,00 / 14.315.55 KN

Cijena uključuje:

 • avionske karte
 • smještaj 3noćenja (+rana jutarnja prijava) u Vita Gardenia Hotel and Spa 4* u Tskaltubo Resortu HB-PP
 • smještaj 4 noći u regiji Svaneti u prenoćištima za planinare ( puni pansion)
 • smještaj 2 noći u Tbilisiju , hotel Kenari,
 • smještaj 1 noć u hotelu Borjomi Palace
 • individualni prijevoz na svim rutama
 • usluge pratnje individualnog vodiča koji govori engleski jezik (tijekom cijele rute)
 • Jeep Tour u Kazbegi
 • trekking tura u regiji Svaneti 3 dana
 • 1 ručak u Tbilisi
 • 1 ručak u Vardzia
 • 1 ručak u Kazbegi
 • sve ulaznice za posjećena mjesta
 • svečana večera (s gruzijskim vinima)
 • vodu u prijevozu tijekom cijele ture
 • smještaj vodiča i vozača u regionalnim hotelima, dnevni troškovi i gorivo za prijevoz
 • covid-sanitarne potrepštine tijekom cijelog obilaska

Cijena ne uključuje:

 • alkoholna pića uz svečanu večeru
 • dodatne troškove koji nisu uključeni u program izleta
 • PCR Covid testovi na povratku (za putnike koji nemaju covid putovnicu)- ako budu potrebni
 • Spa usluge
 • napojnice: 50 eura po osobi za cijelo putovanje (daju se voditelju putovanja prije polaska)

NAPOMENA*

COVID PROCEDURA: Svi putnici koji imaju COVID putovnice (cijepljenje) nemaju ograničenja ulaska u Gruziju.

INFORMACIJE I PRIJAVE:

GALERIJA

Cijene

€1.900,00 / 14.315.55 kn