Putovanje Butan – Nepal tura 10 dana

Cijena: €2.787,05 / 20.999 kn
Polazak: po dogovoru
Broj dana: 10

Vodimo vas na nezaboravno putovanje u kraljevinu Butan, najzatvoreniju i najzagonetniju zemlju svijeta, uz prethodnu turu po Nepalu!

Prvi Vas vodimo u kraljevinu Bhutan – najzatvoreniju i najzagonetniju zemlju svijeta, poznatu po Ministarstvu sreće.

OPIS IZLETA

▶️ 1. DAN: POLAZAK IZ ZAGREBA

Polazak iz zagrebačke zračne luke „Dr. Franjo Tuđman“ ili najbliže zračne luke na let za Kathmandu.

▶️ 2. DAN: DOLAZAK U KATHMANDU

Naš suradnik iz Kathmandua će doći po nas u zrakoplovnu luku Tribhuvan te nas odvesti do hotela BLISS INTERNATIONAL u Kathmanduu.

Slobodno vrijeme i obilazak THAMEL-a – trgovačkog naselja smještenog u centru Kathmandu-a, glavnog grada Nepala. Thamel je poznat po svojim uskim uličicama prepunim raznih trgovina i prodavača. Uobičajeno prodana roba uključuje hranu, svježe povrće/voće, kolače, trekking opremu, hodanje, glazbu, DVD-ove, rukotvorine, suvenire, vunene predmete i odjeću.

Putničke agencije, male trgovine, proračunski hoteli, restorani, pubovi i klubovi također prate ulice. Automobili, ciklički rickshaws, dva kotača i taksije pokrivaju ove uske ulice uz stotine pješaka. Nakon obilaska večera (fakultativno) u restoranu po dogovoru. Noćenje.

▶️ 3. DAN: KATHMANDU, CJELODNEVNA TURA GRADOM (doručak)

Nakon doručka krećemo sa stručnim vodičem i našim vozilom u obilazak svih znamenitosti grada KATHMANDU–a i njegove okoline.

Vidjet ćemo bogatstvo građevina kulture Newa, raznolike hramove, nekoliko živopisnih hinduističkih i budističkih svetišta, sveti hinduistički hram PASHUPATI NATH, najveće svjetsko svetište BUDHA STUPPA – BOUDHHANATH, SWOYAMBHUNATH STUPPA – HRAM MAJMUNA te povijesno mjesto (trg) PATAN DURBAR SQUARE. Povratak u hotel i noćenje.

▶️ 4. DAN: PARO (BHUTAN) – THIMPHU (ručak/večera)

Nakon doručka odlazak u zračnu luku Tribhuvan i čekamo let za Paro (Butan).

Po dolasku u PARO obavit ćemo carinske formalnosti. Nakon toga ćemo se susresti s našim stručnim vodičem i vozačem, koji će nas vozilom odvesti u THIMPHU – glavni grad države i kraljevine Butan. Leži u dolini rijeke Wong te je okružen terasastim poljima i planinama.

Putovanje: Butan – Nepal tura

Posjetit ćemo BUDHA POINT – svetište sa predivnim velikim sjedećim kipom Budhe; SPOMEN STUPA THIMPHU, također poznat kao THIMPHU CHORTEN itd.

Ako će nam ostati vremena, navečer ćemo prošetati gradom. Povratak u hotel, večera i noćenje.

▶️ 5. DAN: THIMPHU – PUNAKHA (doručak/ručak/večera)

Ujutro nakon doručka nastavljamo u obilazak i razgledanje znamenitosti thimpu – a.

Obići ćemo: TRADICIONALNU ŠKOLU PRIMIJENJENIH UMJETNOSTI; TASHICHHO DZONG – budistički samostan i tvrđava na sjevernom rubu grada Thimphu-a, na zapadnoj obali Wang Chua. Tradicionalno je sjedište Druk Desi-ja, čelnika civilne vlasti Butana; MINI ZOLOŠKI VRT. Nakon toga odvest ćemo se u PUNAKHU da bi posjetili PUNAKHA DZONG – “palaču velike sreće ili blaženstva” koja je smještena u središtu Muške i Ženske rijeke, druga najveća i najstarija tvrđava u Butanu (iz 17. st.) i jedna od najznačajnijih građevina.

Dzong kuće su svetinje relikvija južne Drukpa linije Kagyu škole tibetanskog budizma. Kasnije ćemo obići i CHIMI LHAKHANG – budistički samostan ili hram u predjelu Punakha. Nalazi se u blizini Lobesa, stoji na obronku brda i sagradio ga je u 15. st. hijerarh Drukpa Ngawang Choegyel. Povratak u hotel, večera i noćenje.

▶️ 6. DAN: : PUNAKHA – WANGDUE – PARO (doručak/ručak/večera)

Nakon doručka razgledavanje doline PUNAKHA – suptropski raj u planinama.

Punakha je bio glavni grad Butana i sjedište vlade do 1955. godine, kada je glavni grad premješten u Thimphu. Udaljen je oko 72 km od mjesta Thimphu. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.200 metara nadmorske visine, duž riječne doline dviju glavnih rijeka Butana, Pho Chu i Mo Chu i prepun je rižinih polja.

Nakon obilaska krećemo vraćamo se do našeg hotela u Paru. Usput ćemo vidjeti PLANINSKI PROLAZ DOCHULA – planinski prolaz u snježnim Himalajama na cesti od Thimpua do Punakhe, gdje je kraljica Ashi Dorji Wangmo Wangchuk dala izgraditi 108 spomen stupova poznatih kao “Druk Wangyal Chortens”. Tu je i samostan zvan Druk Wangyal Lhakhang, izgrađen u čast četvrtog druk Gyalposa. Prolaz s 108 memorijalnih stupova nalazi se u susjedstvu prvog Kraljevskog botaničkog parka u zemlji. Noćenje u hotelu u Paru.

▶️ 7. DAN: PARO (doručak, ručak, večera)

Nakon doručka pješačit ćemo otprilike 4 sata do TIGER NEST (“Tigrovog gnijezda”) – razvedeni hram, također poznat kao Samostan Taktsang Palphug, smješten u butanskoj dolini. Izgrađen 1692. godine oko špilje Taktsang Senge Samdup, gdje se navodi da je budistički Guru Padmasambhava meditirao tri godine, tri mjeseca, tri tjedna, tri dana i tri sata u 8. st. Hram je postao kulturna ikona Butana.

Nakon obilaska hrama možemo posjetiti i hram KYICHU LHAKHANG – važan himalajski budistički hram smješten u okrugu Lango Gewogu Paro. Jedan je od najstarijih hramova u Butanu, izvorno izgrađen u 7. stoljeću od strane tibetanskog cara Songtsen Gampo. Hram je dio mreže od 12 hramova uređenih oko Jo-khang hrama u Lhasi.

Kasnije možemo posjetiti NACIONALNI MUZEJ i FARM HOUSE – atraktivna butanska seoska tradicionalna kuća s farmom, izgrađena od blata i kamenja, gdje se turisti mogu okupati u vrućoj kamenij kupelji ili pak jesti s obitelji domaćina. Povratak u hotel, večera i noćenje.

▶️ 8. DAN: ODLAZAK IZ PARA – DOLAZAK U KATHMANDU (doručak)

Ujutro nakon doručka krećemo u zračnu luku Paro na let za Kathmandu. Dolazak u Kathmandu i transfer u hotel. Slobodan dan u gradu. Noćenje.

▶️ 9. DAN: ODLAZAK IZ KATHMANDUA

Doručak i slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku u kojoj ćemo ćekati let za Dohu (Dubai).

▶️ 10. DAN: POVRATAK U ZAGREB

Let za Zagreb prema redu letenja. Dolazak u Zagreb.

INFORMACIJE I PRIJAVE:

CIJENE, UVJETI

Tura Butan – Nepal CIJENA:

€2.787,05 / 20.999,00 HRK

U cijenu je uključeno:

 • Sve povratne avio karte sa svim taksama
 • Svi prijevozi i transferi na putovanju
 • 3 noći hotel BLISS INTERNATIONAL u dvokrevetnim sobama na B/B osnovi
 • Obilazak Kathmandua i svih znamenitosti sa stručnim vodičem u klimatiziranom vozilu
 • Avio karta Kathmandu – Paro – Kathmandu sa svim taksama
 • Viza za Butan i svi porezi i takse
 • Sav smještaj i obroci (doručak, ručak, većera) za vrijeme boravka u Butanu
 • Stručni vodič u Butanu koji govori engleski jezik
 • Pratitelj grupe
 • Sva dokumentacija i dozvole za Butan
 • Svi lokalni i državni porezi u Butanu

U cijenu nije uključeno:

 • Viza za Nepal (25 USD) – vadi se u zračnoj luci Kathmandu
 • Obroci koji nisu navedeni u programu
 • Putno i zdravstveno osiguranje
 • Osobni troškovi
 • Napojnice (50 EUR po osobi za cijelo putovanje)

NAPOMENA:

Napojnice su obavezne za ovaj dio svijeta i iznose 50 eura po osobi za cijelo putovanje. Daju se voditelju putovanja pri polasku.

INFORMACIJE I PRIJAVE:

GALERIJA