Putovanje na Mauricijus 2024, rajski otok – all inclusive program 13 dana

Cijena: €2.780,00 / 20.946,00 kn
Polasci od: 02.03.2024
Broj dana: 13

Mauricijus – uživanje na rajskom otoku

TERMINI

2. – 14. 3. 2024
27. 3. – 9. 4. 2024.
2. – 15. 5. 2024.

Za manje grupe od 2-6 osoba željene termine dogovaramo posebno, kao i programe…Zatražite ponudu ( broj dana, program…).

OPIS PUTOVANJA

Rajski otok Mauricijus, kako ga zove većina putnika koji tamo borave, otok je u jugozapadnom Indijskom oceanu, oko 900 km istočno od Madagaskara. Prvo je bio britanska zatim franscuska kolonija, a od 1968. je samostalna republika Mauricijus. Mark Twain izjavio je da je Bog prvo stvorio Mauricijus, a zatim prema njemu raj… Toliko je bio oduševljen otokom!

Većina turista su Francuzi, Amerikanci, Talijani, Nijemci, Nizozemci – raj za turizam i ljubitelje ekskluzivnih putovanja, jer ovdje je sve zeleno, rajski, čudesno…Mješavina Afrike i Indije po kulturi stanovništva, a po uređenju vidi se utjecaj Francuske i Britanije (svi na otoku govore francuski jezik kao i većina turista). Najveći grad Mauricijusa je  Port Louis. U programu obilazimo sve najljepše destinacije (sve je uključeno u cijenu) kao i vožnja gliserom na „otok jelena“ gdje imamo kupanje i vodene aktivnosti te izlet katamaranom i plivanje s delfinima (s ručkom na brodu). Prva grupa 2. – 13. 3. 2024. doživjeti će i Mahashivaratri festival, najveći hindu festival na svijetu.

Mauricijus putovanje 2024

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN

Okupljanje putnika te polazak na let za Mauricijus.

2. DAN

Dolazak u zračnu luku Plaisance Airport -Mauritius- gdje nas dočekuju naši domaćini koji će sve dane biti s nama i pružiti nam nezaboravno iskustvo upoznavanja ovog zaista „rajskog otoka“. Na putu do hotela vidjeti ćemo predivnu građevinu „Djevica Marija“ odakle seže pogled na cijeli grad Port Louise. Nakon toga transfer u hotel Le Palmiste resort & spa ili sličan (cca 1 sat sati vožnje). Smještaj u hotelu, odmor, šetnja uz more i druženje. Obilazak plaža i lokalnog mjesta predstavlja poseban doživljaj jer je sve šareno i prepuno zelenila. Večera u hotelu (švedski stol), noćenje.

3. DAN

Nakon bogatog doručka (buffet) u hotelu odlazak na predivne izlete na sveto jezero gdje se nalaze hindu samostani, hramovi, svećenik koji će nas posvetiti, obilazak velikih statua Šive i šetnja do predivnog vidikovca odakle seže pogled sve do mora. Zatim obilazimo klanac Crne rijeke te čudesan fenomen: zemlja u 7 boja te predivan vodopad. Vozimo se kroz čarobni otok – džunglu prepunu majmuna, palmi i egzotičnog drveća.

Na ručak stajemo u lokalni restoran gdje većina stranih turista jede omiljeni chapati s povrćem ili piletinom te nakon toga posjet predivnoj tvornici ruma gdje imamo vođeni obilazak pogona, plantaža šećera i degustaciju više vrsta ruma, a naravno i mogućnost kupovine u predivnoj prodajnoj galeriji. Nakon aktivnog dana povratak u hotel, odmor uz bazen ili na plaži te slobodno vrijeme. Večera u hotelu i nakon večere šetnja uz plažu, druženje, paljenje svijeća i uživanje u pogledu na ocean. Noćenje.

4. DAN

Nakon doručka polazak na cjelodnevni izlet katamaranom, plivanja s delfinima, roštilj na brodu, kupanje i uživanje. Povratak u predvečernjim satima i slobodno vrijeme za druženje, šetnju i ostale aktivnosti. Večera u hotelu, noćenje.

5. DAN:

Nakon doručka u našem hotelu polazak u drevni hram Ganesha – predivan park prepun hramova na vodi gdje možete sudjelovati u obredu Shiva Lingham posvete. Šetnja parkom (rajskim vrtom) i uživanje. Nakon toga idemo na gledanje visokih morskih valova, na Poste La Fayette te obilazimo poznatu crkvu u Grand Bayu. Nakon ovoga užitka vraćamo se u hotel na slobodne aktivnosti, kupanje u bazenu, sunčanje, druženje, šetnja uz obalu, večera, noćenje.

6. DAN

Nakon doručka krećemo u razledanje plantaže čajeva i posjećujemo tvornicu čaja Bois Cherie gdje imamo degustaciju i mogućnost kupovine mnogih vrsta čajeva. Zatim posjećujemo park krokodila u kojem imamo priliku vidjeti sve krokodilske vrste na ovom otoku i oko njega, Gris Gris uzburkano more te posjet proizvodnji Rhum Vanilla St. Aubin i plantažama vanilije. Povratak u hotel, slobodno vrijeme za kupanje, odmor i druženje, večera i noćenje.

7. DAN

Nakon doručka krećemo u daljnji obilazak rajskog otoka. Prvo posjećujemo veličanstveni Botanički vrt prepun endemskih vrsta drveća, cvijeća, biljaka… Šetnja kroz ovaj vrt zaista stvara osjećaj kao da šećemo rajskim vrtom. U toj šetnji gledamo divovske kornjače, srne, jelene, neobične ptice…

Nakon dvosatne šetnje botaničkim vrtom odlazimo u najstariju kultnu tvornicu šećera na Mauricijusu. Mauricijus ima najbolji šećer na svijetu i proizvodi se u mnogo okusa i tipova. Obilazi se cijela tvornica uz video i filmsku prezentaciju, degustaciju i mogućnost kupovine svih vrsta šećera kakvoga vjerovatno nikada niste probali – ovaj izlet zove se avantura šećera. Nakon obilaska tvornice odlazimo u najveći i najljepši hindu hram Kaylasson, gdje sudjelujemo u pudji (svetoj misi – obredu posvete). Nakon obilaska hrama vraćamo se u hotelu na odmor, šetnju i druženje te večeru i noćenje.

8. DAN

Nakon doručka krećemo u avanturu u Marine parka (Blue Bay) – predivne plaže, šetnja, mogućnost plivanja i ronjenja (gledanja riba i koralja)… Nakon uživanja u i oko vode idemo na razgledanje kratera ugaslog vulkana od kojega je i nastao otok. Šetnja oko kratera, čaj i voće. Povratak u hotel, kupanje, sunčanje i druženje, večera i noćenje.

9. DAN

PORT LOUISE – cjelodnevno razgledanje grada: Citadela – tvrđava oko grada s koje su se britanci branili od mogućih napada na otok, obilazak centra grada s mnoštvom trgovina, raznih proizvoda te odlazak na veliku gradsku tržnicu prepuni voća i povrća (mango, ananas, lichi, banane… egzotično voće i povrće). Tržnica je prepuna suvenira, domaćih proizvoda, vanilije i ostalih delicija.

Nakon tržnice odlazimo u muzej gdje ćemo vidjeti sve životnje koje žive na otoku, a poseban dio muzeja posvećen je ptici DODO, jedinstvenoj vrsti koja je živjela jedino na Mauriciju i na žalost je istrijebljena. Nakon muzeja odlazimo u predivnu luku CAUDAN gdje je mnoštvo luksuznih trgovina, restorana, šetnice… Kava u marini sa pogledom na jahte pruža nezaboravan doživljaj. Nakon cjelodnevnog obilaska grada povratak u hotel i slobodno vrijeme, večera i noćenje.

Dodo ptica - Mauricijus putovanje 2024
Dodo ptica – Mauricijus putovanje 2024

10. DAN

Nakon doručka odlazimo u luku odakle s gliserom putujemo na otok jelena, gdje boravimo cijeli dan – kupanje, vodene aktivnosti, druženje, ručak u prirodi… Povratak u predvečernjim satima u hotel, večera i noćenje.

11.DAN

Cijeli dan odmor kupanje, sunčanje, druženje, doručak i večera u hotelu i slobodno vrijeme za aktivnosti po želji.

12. DAN

Nakon doručka slobodno vrijeme za kupanje, odmor, uživanje i druženje sve do polaska u zračnu luku odakle imamo početak povratka.

Mauricijus putovanje 2024

13 . DAN

Prema redu letenja dolazak u Zagreb i završetak našega putovanja.

INFO

CIJENA UKLJUČUJE:

 • povrtane avio karte (sa svim davanjima)
 • svi transferi na putu (privatni prijevoz na otoku za vrijeme cijeloga putovanja)
 • pratitelj grupe od strane agencije i naša domaćica Rita koja će nas pratiti na cijelom putu i upoznati sa svim znamenitostima i informacijama o otoku
 • smještaj u kvalitetnom hotelu (hoteli ranga naših hotela) s doručkom i večerom (oboje švedski stol); Hotel: Le Palmiste & spa ili sličan
 • sve ulaznice i stručno vodstvo
 • svi izleti navedeni u programu
 • lagani ručak na putu, voće i voda…

Napomena: U navedenom programu ćemo prema raspoloživosti vremena i želji putnika vidjeti još neka mjesta i zanimljivosti te izlet iznenađenja.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • osobne troškove na putu
 • slobodne aktivnosti u slobodno vrijeme (biti ćete upoznati s njima po dolasku)
 • napojnice za vodiče, vozače i ostalo – 100 eura po osobi za cijelo putovanje
 • putno i zdravstveno osiguranje (obavezno), možete ga dodatno zaključiti preko agencije (Uniqa osiguranje)
 • masaže u ayurveda centru po dogovoru (popust)

Napomena: Vize nema za putovanje na Mauricijus za državljane RH (boravak do 90 dana) već je obavezno ispuniti samo medicinski obrazac i isprintati ga po polasku na put. Program je podložan promjenama u slučaju vremenskih nepogoda (zamjena programa po danima i sadržaju) ili zbog objektivnih okolnosti.

Veličina grupe: max 12 osoba.

Je li Mauricijus opasan za turiste?

Mauricijus se općenito smatra sigurnom destinacijom za turiste. Ima nisku stopu kriminala, posebno kada su u pitanju nasilni zločini. Međutim, kao i na svakom popularnom turističkom odredištu, može se dogoditi sitni kriminal poput džeparenja i krađa, osobito u prepunim područjima. Poduzmite uobičajene mjere opreza kako bi zaštitili svoje stvari.

Mogu se također pojaviti prirodne opasnosti, poput ciklona, obično tijekom sezone ciklona od studenog do travnja. Informirajte se oko lokalnih vremenskih prognoza. Prije putovanja uvijek provjerite najnovije savjete za putovanja iz svoje zemlje za najnovije informacije.

 

GALERIJA

Cijene

2.780,00 € (20.946,00 kn)