Krstarenje džunglom – pustolovina u Amazoni (13 dana)

Krstarenje džunglom - Amazona, Brazil (13 dana)
Cijena: €3.250,00 / 24.488 kn
Polazak: 1.06.2023
Broj dana: 13

Krenite na putovanje u Južnu Ameriku, u srce džungle! Idemo na put u Brazil, i krstarenje džunglom Amazone, najveće prašume na svijetu.

Manaus – grad u srcu džungle baza je našega putovanja u Amazonu. Pet dana boravka u divljni sa svim sadržajima i uzbuđenjima. Putovanje koje je drugačije od svih ostalih jer doživljavamo sve ono što se dešava toga trenutka i ni na što ne možemo utjecati.

Vožnje čamcima po rukavcima Amazone i Rio Negro, vodopadi, lov na krokodile, pirane, plivanje sa ružičastim dupinima, spajanje dvije rijeke, plantaže kaučuka, indijanska plemena i njihovi rituali…

OPIS IZLETA

Krstarenje džunglom - Amazona, Brazil (13 dana)
Krstarenje džunglom – Amazona, Brazil (13 dana)

▶️ 1. DAN

Okupljanje putnika u Zagrebu i transfer sa našim vozilima u zračnu luku odakle krećemo na putovanje ( Zagreb, Wien, Venezia…) ovisno o dostupnosti avio karata i vremenu čekanja na letovima. Let sa presjedanjem za Brazil ( Rio, Sao Paolo…).

▶️ 2. DAN

Dolazak u Sao Paulo ( ili Rio) u jutarnjim satima i transfer na let za – Manaus. Dolazak u Manaus u ranim poslijepodnevnim satima. U zračnoj luci će nas dočekati predstavnici naše domaće partnerske agencije (koja organizira cijelo putovanje u Amazonu). Transfer u hotel: INTERCITY, smještaj, šetnja i organizirana večera. Noćenje

▶️ 3. DAN

Nakon doručka obilazak grada. Posjet ribarnici, predivnom kazalištu, policijskom trgu. Nakon pauze za ručak (ručak nije uključen u program-jedemo vani). vozimo se brzim brodom i posjećujemo INPA i predivnu plažu Ponta Negra. Uživamo na plaži, kupamo se i slikamo. Povratak u Manaus i transfer u hotel. Organizirana večera i noćenje.

▶️ 4. DAN

Nakon doručka odlazimo na izlet brodom: vozimo se na mjesto gdje se spajaju rijeke Amazona i Rio Negro ( Negro Solimoes), Ove dvije rijeke teku zajedno oko 10 km nakon spajanja i vode se ne miješaju. obilazimo ekološki park Januari, vodene ljiljane te ručamo na plutajućem restoranu. Nakon ručka obilazimo plemensku indijansku zajednicu iz Amazone gdje uživamo u ritualnim plesovima i druženju sa domorocima te plivanju sa dupinima. Nakon cjelodnevnih aktivnosti povratak u hotel. Slobodno vrijeme i večera u organizaciji agencije. Noćenje

Krstarenje džunglom - Amazona, Brazil (13 dana)
Krstarenje džunglom – Amazona, Brazil (13 dana)

▶️ 5. DAN

Nakon doručka idemo na cjelodnevni izlet : Presidente Figueiredo. Vožnja autobusom (kombijem) gdje posjećujemo slapove, spilje, kupamo se i sunčamo. Ručak je u lokalnom restoranu na putu. Nakon povratka u hotel, slobodno vrijeme i fakultativna večera i noćenje.


6. – 10. DAN

Boravak u Lodge-u u džungli AMAZONIA PARK SUITES LODGE… ( 5 DANA/4 NOĆI)


 

▶️ 6. DAN

Nakon doručka polazak iz hotela , vožnja cca 2:30. Tijekom putovanja imati ćemo pogled na predgrađe Manausa, zatim na dijelove džungle, bujnu vegetaciju i pritoke rijeka. Dolazak u naš hotel/lodge u džungli. Ovo područje zove se Novo Airao, blizu rijeke Negro u nacionalnom parku Anavilhauans,drugom najvećem riječnom parku na svijetu. Dolazak oko 14 sati. Piće dobrodošlice i ručak. Smještaj u udobne sobe i kratki odmor. Sa lokalnim vodičem imamo vožnju brodom ( čamcem) i ribolov pirana te nakon toga posjećujemo riječnu plažu za kupanje i opuštanje do zalaska sunca. Povratak u lodge. Večera. Nakon večere idemo u potragu za Tarantulama tijekom noći ( prava avantura…) Noćenje

▶️ 7. DAN

Doručak samoposluga od 7-8 sati te nakon doručka krećemo u šetnju džunglom, gdje gledamo ptice i životinje Amazone te od našega vodiča čuti ćemo mnogo priča o samim životinjama, životu i preživljavanju u džungli, te potraga za ljekovitim biljkama koje koriste plemena Amazone. Povratak u lodge na ručak. Vrijeme za odmor te oko 15:30 nastavljamo kanuom u posjet arhipelagu Anavilhana gdje promatramo aligatore i uživamo u samim kanalima Amazone, te se kasno vraćamo u lodge. Večera i noćenje.

▶️ 8. DAN

Nakon doručka krećemo sa brodom u posjet kući ” cabocios”što je lokalni naziv za domoroce, te u susretu sa njima gledamo kako preživljavati u džungli. Sa njima ćemo upoznati ljekovita stabla i bilje koje su koristili njihovi preci a služe za liječenje mnogih bolesti. Zatim brodom nastavljamo putovanje do jedne od brojih riječnih plaža gdje se kupamo i uživamo u zalasku sunca. Povratak u lodge i slobodno vrijeme, večera i noćenje.

▶️ 9. DAN

Nakon doručka odlazimo brodom u posjet indijanskoj zajednici gdje uživamo u flori i fauni te se na ručak vraćamo u naš lodge. Nakon ručka odlazimo kombijem u grad NOvo Airao gdje imamo obilazak te se vraćamo u lodge navečer, večera i noćenje.

▶️ 10. DAN

Nakon ranog doručka odlazimo brodom na izlazak sunca i promatranje jutra u džungli i gledamo životinje koje su tada aktivne. Nakon uživanja na rijeci vraćamo se u logde na odmor, ručak te se popodne vraćamo u Manaus u naš hotel Intercity. Večera je zajednička te noćenje.

Krstarenje džunglom - Amazona, Brazil (13 dana)
Krstarenje džunglom – Amazona, Brazil (13 dana)

▶️ 11. DAN

Nakon doručka idemo u obilazak Manaura Shopping centra te nakon toga slobodno vrijeme. Ručak ( fakultativan). Popodne odjava iz hotela te odlazak na zajedničku večeru te transfer u zračnu luku na na let iz Manausa. Kasno večernji ili rano jutarnji let ( ako je ranojutarnji let imamo noćenje u hotelu).

▶️ 12. DAN

Ovisno o redu letenja dolazak u Rio ( Sao Paolo), te transfer na let za povratak kući….

▶️ 13. DAN

Očekivani dolazak u Zagreb ovisno o dolaznoj zračnoj luci i završetak našega putovanja.

CIJENE, UVJETI

AMAZONASKA PUSTOLOVINA BRAZIL PUTOVANJE CIJENA:

€3.250,00 / 24.488,00 HRK

* Moguće su korekcije itinerera i programa ovisno od vremenskih uvjeta, okolnosti i slobodne promjene agencije. Agencija zadržava pravo korekcije programa i ne snosi odgovornost za eventualne propuste domaće agencije. Sva prava i obveze regulirana su u Općim uvjetima putovanja koje je svaki putnik dužan pročitati i prihvatiti.

U cijenu je uračunato:

  • Sve povratne avio karte sa taksama
  • Svi transferi i prijevozi iz preograma
  • Noćenja u imenovanim hotelima
  • Noćenja u logdeu
  • Svi obroci (doručak, ručak, večera)-ako nije drugačije u programu navedeno
  • Mineralna voda
  • Svi izleti sa vodičem koji govori engleski

U cijenu nije uračunato:

  • Osobni troškovi
  • Napojnice za vodiče, vozače, kuhare, izlete… (obavezne za ovaj dio svijeta), 100 EUR po osobi (daje se voditelju na dan putovanja)
  • Putno i zdravstveno osiguranje ( obavezno napraviti)

NAPOMENA:

Obavezno cijepljenje protiv žute groznice (konzultirati se sa svojim liječnikom) te ponijeti tablete protiv malarije

INFORMACIJE I PRIJAVE:

GALERIJA

Cijene

€3.250,00 / 24.488,00 HRK