Bali putovanje 2023

Bali putovanje
Cijena: €2.322,52 / 17.495,11 kn
Polasci od:
Broj dana: 13

Bali putovanje 2023, iskusite čudesnu ljepotu Balija! Ova tura vodi vas na nezaboravno putovanje kroz plaže, rižina polja, hramove i neke skrivene dragulje!

Krenite na avanturu života!

BALI PUTOVANJE
Cijena: €2,322.52 / 17.495,11 HRK
Datum polaska USKORO
Trajanje: 13 dana
Destinacije: Jimbaran, Uluwatu, Nusa Penidi, Ubud
Highlights: plaže, rižina polja, kultura, planinarenje, vodopadi, plantaže kave, vrhunska gastronomska iskustva, kupovina

OPIS IZLETA

Ova ekskluzivna tura nam nudi priliku doći u kontakt sa lokalnim ljudima i doživjeti mnogobrojna iskustva koja ćemo pamtiti cijeli život. Program počinje odmorom na filmski proslavljenim plažama južnog Balija, zatim nas vodi u kraljevski grad Ubud, skriven u prašumi u središnjem dijelu otoka. Otok ima 14000 hramova.

Bali je sjedište duhovne energije i mnogi turisti dolaze kako bi iscijelili duh i tijelo. Popet ćemo se na planinu Batur, hodati pored vodopada te posjetiti ekološku plantažu kave. Za gurmane uključili smo objedovanje u proslavljenim restoranima na čudesnim lokacijama, a tijekom putovanja imamo dosta vremena za shopping, odmor i kupanje na predivnim plažama.

INFORMACIJE I PRIJAVE:

 

PLAN IZLETA

▶️ 1.DAN:

Okupljanje putnika u zagrebačkoj zračnoj luci (ako krećemo iz Zagreba) ili u Zagrebu uz organizirani prijevoz do destinacije, odakle imamo let za Bali.

▶️ 2.DAN: JIMBARAN

Dolazak u Denpasar (Bali) prema redu letenja. U zračnoj luci će nas dočekati naši domaćini organizatori te transfer do hotela. Smještaj i noćenje. Ukoliko dolazimo ranije organizirati ćemo šetnju gradom i druženje sa našim domaćinima.

▶️ 3.DAN: JIMBARAN

Nakon doručka u hotelu posjećujemo Karma beach klub (5 zvjezdica) u podnožju litice sa pogledom na otvoreno more te uključenim ručkom po izboru. Razgledavanje Uluwatu hrama izgrađenog u 9. st. na najjužnijoj točki otoka, uz prekrasan pogled na otvoreno more i zalazak sunca te sudjelovanje na predstavi Čak-čak – tradicionalnog plesa oko vatre u otvorenom amfiteatru. Večera na Jimbaran plaži sa prekrasnim ugođajem svijeća ispod zvijezda – riblji grill. Povratak u hotel i noćenje.

▶️ 4.DAN: JIMBARAN

Rani doručak u hotelu te vožnja brzim brodom prema Nusa Penidi – prekrasnom otoku sa oceanom boje tirkiza, plažom Diamond te poznatim hramom u spilji. Dolazak na otok oko 9 sati, razgledanje spomenutih atrakcija te odmaranje i kupanje. Ručak. Povratak sa otoka u hotel oko 16 sati i check out iz hotela. Vožnja prema Ubudu. Putem gledamo zalazak sunca sa prekrasnim obzorom i obrisima palmi, brda i rižinih polja… Smještaj u hotel u Ubudu i večera. Nakon večere slobodno vrijeme za šetnju i uživanje. Noćenje u hotelu.

Bali putovanje
Bali putovanje

▶️ 5.DAN: UBUD

Doručak u hotelu te razgledanje kraljevskog grada Ubuda. Posjet kraljevskoj palači, šetnja kroz šumu majmuna koji slobodno hodaju i koji se smatraju svetim životinjama. Šetnja kroz gornji dio grada prema restoranu, sa pogledom na predivna rižina polja i seljake koji ih obrađuju. Lagani ručak. Škola tradicionalnog kuhanja u Balineškom tradicionalnom compound-u. Upoznavanje tradicionalnog života balineških obitelji, principe balineškog feng shui-ja, zašto imaju hramove u kućama, zašto se mole duhovima i precima, zašto stavljaju darove na raskršća itd. Posebnosti vjere i kulture Shiva Budizma. Večera. Povratak u hotel i slobodna večer za šetnju, druženje i uživanje. Noćenje.

▶️ 6.DAN: UBUD

Nakon doručka posjet ženskoj svećenici u ceremoniji proćišćenja vodom i vatrom. Druženje i diskusija (preporuča se na ceremoniju ponijeti sarong-dugu maramu/pareo koji prekriva donji dio tijela). Ručak uključen u aktivnosti. Slobodno popodne za otkrivanje grada Ubuda, shopping na tradicionalnim tržnicama i u ulicama Hanoman i Jalan Monkey Forest. Večere na terasi restorana – posebni fusion restoran zapadnjačkih jela pripremljenih sa balineškim začinima, vlasnica je nagrađivana kuharica i organizatorica Ubud Food festivala. Prekrasan pogled na kanjon rijeke i galerija tradicionalnih umjetnosti. Povratak u hotel i noćenje.

▶️ 7.DAN: UBUD

Rano ujutro trekking na planinu Batur i gledanje izlaska sunca. Uključen doručak, prijevoz do podnožja vuklana te hodanje uzbrdo 2 sata sa vodičima i osiguranjem. Iz hotela se polazi u 2 sata ujutro, a hodanje počinje u 4 sata kako bi stigli za izlazak sunca oko 6:30. Hoda se noću jer je po danu vruće. Povratak u hotel oko podneva te kratki odmor. Popodne nastavljamo put prema drugoj planini Kintamaniju gdje ćemo vidjeti predivno jezero Batur te hram na planini. Nakon obilaska nastavljamo put prema Tampaksiring-u „izvoru mladosti“. U ovom hramu se nalaze izvori koji se koriste za razne vjerske hinduističke obrede pročišćenja i iscjeljivanja. Posjet Tegallalang rižinim poljima i subak sistemu terasastog navodnjavanja zaštićenog od UNESCO-a. Povratak u hotel, večera i noćenje.

Bali putovanje
Bali putovanje

▶️ 8.DAN: MUNDUK

Nakon doručka check out iz hotela i put prema sjeveru otoka. Na sjeverno-istočnom dijelu otoka domimira planina Mount Agung (3142m). To je ujedno najsvetiji i najviši vuklan na Baliju koji je eruptirao 1963.godine. Hram Besakih je najsvetiji hram za hinduse na Baliju. Zovu ga i „ majka hramova“. Zaustaviti ćemo se i kod Bukit Jamul-u, kako bi uživali u pogledu na prekrasnu dolinu. Pauzu ćemo iskoristiti za ručak. Na putu prema sjevernom dijelu otoka upoznati ćete visoravan sa pogledom na tri jezera: Danau Bulan, Beretan i Tamblingen. Posjećujemo Pura Ulun Danau Beratan hram na jezeru (za posjete hramovima preporučamo duge marame). Dolazak u Munduk, smještaj u hotelu, večera i noćenje.

▶️ 9.DAN: MUNDUK

Nakon doručka krećemo u vožnju prema svetom vodopadu Banyuatis-Pasiraman. Tijekom puta osvježenje – mogućnost kupanja u prirodnom jezeru. Šetamo predivnom prirodom prepunom tropskog cvijeća, leptira i ptica, što predstavlja obnovu za duh i tijelo. Put nastavljamo vožnjom prema plantaži kave Munduk Modling, jedne od nekoliko ekoloških plantaža na otoku. Ručak. Obilazimo plantažu i učimo kako se kava procesuira i usput isprobavamo razne vrste kava. Degustiramo i najskuplju kavu na svijetu: Kopi Luwaka – kavu koju pojede mačka Luwak te zbog prolaska kroz probavni sustav ima posebnu i jako cijenjenu aromu. Povratak u hotel, večera i noćenje.

Bali putovanje
Bali putovanje

▶️ 10.DAN: CANGGU

Nakon doručka napuštamo zelenu oazu otoka i spuštamo se prema jugozapadu. Posjećujemo selo Payagan, tradicionalno selo i sudjelujemo u pomaganju opstanka zajednice (društveno korisni turizam). Sudjelujemo u radionicama, družimo se sa seljanima. Ručak. Nakon ručka polazimo prema Mengwij-u – razgledavamo hram kraljevske obitelji i nastavljamo put prema hramu Tanah Lot. On je velika turistička atrakcija, najveći hram na Baliju uzdignut na samom oceanu, do kojega dolaze svećenici samo kada je plima niska. Šetnja uz obalu oceana, promatranje stijena, valova i zalaska sunca. Vrijeme potpunog užitka uz mogućnost kupovine suvenira. Dolazak u hotel. Večera i slobodno vrijeme prije noćenja.

▶️ 11.DAN: CANGGU

Nakon doručka idemo na vožnju biciklima kroz obližnje selo Kaba Kaba – TRI HITA KARANA tura. Vožnja kroz tradicionalno balineško selo, promatranje kuća, rižinih polja, ukrasa na ulici, povorki žena koje idu u hram na ceremonije. Tradicionalni ručak koji uključuje i svježi kokos. Povratak u hotel. Slobodno popodne za razgledanje Canggua ili šetnja po dugačkoj pješčanoj plaži. Ovdje ima predivnih restorana, yoga studija, co-working centara i beach klubova. Opcija sudjelovanja na satovima yoge, plesa ili na piću u popularnom beach klubu La Brisa.Večera u hotelu i noćenje.

▶️ 12.DAN: CANGGU

Slobodno vrijeme za odmor, kupanje, uživanje ili neku od aktivnosti, sve do polaska u zračnu luku za početak povratka kući.

▶️ 13.DAN:

Prema redu letenja, dolazak u zračnu luku Zagreb (ili najbližu) te transfer do Zagreba. Završetak našega putovanja i druženja.

 

 

INFORMACIJE I PRIJAVE:

CIJENE, UVJETI

CIJENA PUTOVANJA NA BALI:

€2.322,52 / 17.495,11 HRK

Cijena uključuje:

  • Sve povratne avio karte sa svim davanjima
  • Smještaj u kvalitetnim hotelima na bazi 4 * sa doručkom
  • Sve obroke navedene u programu
  • Sve izlete, transfere, ulaznice, vodiče…
  • Vodiča na hrvatskoj jeziku i pratitelja grupa
  • Transfer u zračnu luku i povratak, ukoliko ne letimo iz Zagreba

Cijena ne uključuje:

  • Osobne troškove na putu
  • Napojnice (50 Eur) po osobi za cijelo putovanje za vodiče, vozače, nosače itd.
  • Putno i zdravstveno osiguranje (možete ga ugovoriti preko nas – Uniqa osiguranje)
  • Sve troškove koji nisu navedeni u programu ili izvan programa

INFORMACIJE I PRIJAVE:

GALERIJA

BALI PUTOVANJE

Cijene

€2.322,52 / 17.495,11  HRK