Crna Gora trekking

Durmitor
Cijena: 3.720 kn
Polazak: 17.7.
Broj dana: 8

CRNA GORA TREKKING – 17.-24.07.2021.

Upoznajte s nama impresivne planine Crne Gore!

1. dan (17.07.)

ZAGREB – SLAVONSKI BROD – BEOGRAD – ČAČAK – BJELASICA

Organizirani polazak s mjesta po dogovoru u ranim jutarnjim satima. Vožnja autocestom sa kraćim zaustavljanjima preko SLAVONSKOG BRODA do BEOGRADA, ČAČKA prema najljepšoj crnogorskoj planini BJELASICI (ca 780 km). Smještaj u Rajskom selu (bungalovi), svaka kuća je napravljena u alpskom stilu sa dnevnom sobom, dvije spavaće sobe, kupaonom i kuhinjom. Večera, slobodno vrijeme za druženje i prezentaciju nadolazećeg tjedna, noćenje.

2. dan (18.07.)

RAJSKO SELO – BJELASICA, NACIONALNI PARK BIOGRADSKA GORA

Doručak, polazak u NP Biogradska gora između rijeke Tare i Lime. U NP se nalazi 6 jezera i jedno od „paradise“ za planinare. Dužina pješačkih staza je ukupno 35 km, sve staze su markirane. Nakon trekinga povratak u Rajsko selo, večera, opuštanje i druženje, plan za treking turu u idućem danu i noćenje.

Biogradska Gora, Crna Gora
Biogradska Gora, Crna Gora

3. dan (19.07.)

RAJSKO SELO – BOBOTOV KUK, DURMITOR

Doručak, polazak na Durmitor i. vrh Bobotov Kuk. Durmitor je najljepšsa crnogorska planina, sa tektonskim djelovanjem i erozijom, riječnom i ledenjačkom, stvoren planinski svijet fantastičnih oblika, kojeg je dobar pješak sposoban u podnožju obići za jedan dan. Ima 27 markiranih staza i 12 nemarkiranih koje otkrivaju sve ljepote ovog Nacionalnog parka. Bobotov Kuk se nalazi na 2.523 mnv, te je tura proglašena jednom od najljepših tura sa pogledom. Povratak nakon ture u Rajsko selo, večera, druženje i noćenje.

Durmitor
Durmitor

4. dan (20.07.)

RAJSKO SELO – KANJON MRTVICE (lagana tura)

Nakon doručka odlazak prema Kanjonu Mrtvice, jedan od najljepših kanjona na području zemalja bivše Jugoslavije, te se nalazi u blizini kanjona Platije, podno planine Maganik na zapadui i Tali na sjeveroistoku. Očekuje nas planinarska tura koja pruža nesvakidašnji doživljaj netaknute prirode. Nakon divnog dana povratak u rajsko selo. Večera, druženje i noćenje.

5. dan (21.07.)

RAJSKO SELO – TORNA

Nakon doručka, odlazak na trekking Sinjajevina do najvišeg vrha Babji zub – Torna. Torna se nalazi na 2.277 mnv, te se pruža predivan pogled na Dragovica Polje, Moračke planine te sa druge strane na Gornje Lipovo. Trekking je za sve uzraste, uglavnom su brdoviti tereni i uređene planinarske staze sa predivnim pogledima, kratka pauza na Torni, te povratak prema bungalovima. Predviđeno vrijeme trekinga 6-7 sati. Večera, druženje i noćenje.

6. dan (22.07.)

RAJSKO SELO – KANJON BOGUTOVSKI POTOK (fakultativa, dodatno plaćanje)

Nakon doručka odlazak na Kanjon koji se ulijeva u Moraču. Ima 10 tak absajla, a najviši je oko 35 metara dok je za prolaz potrebno 4-5 sati. Atraktivan je za prolaz pogotovo kada je napunjen vodom, a najveća opasnost su klizave stijene. Povratak u Rajsko selo, večera, druženje i noćenje.

7. dan (23.07.)

RAJSKO SELO-KOMOVI (KUČKI)

Nakon doručka odlazak na treking prema Komovima, jednoj od najimpresivnijih planinarskih masiva Crne Gore i Dinarskog planinarskog sistema. Planinarski masiv Komova dugačak je ca 40 km, te je sa svih strana pokriven prostranim visoravnima. Najviši vrhovi su planine pod istim imenom Komovi-Kučki Kom 2487 mnv i Ljevorečki Kom 2469 mnv. Povratak u Rajsko selo. Večera i druženje. Noćenje.

8. dan (24.07.)

RAJSKO SELO-ČAČAK-BEOGRAD-SLAVONSKI BROD-ZAGREB

Rani doručak, pakiranje osobnih stvari, odjava, te polazak prema Zagrebu, gdje se stiže u kasno večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA: 3.720 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • prijevoz kvalitetnim turističkim KOMBI vozilima prema programu;
  • smještaj u bungalovima na bazi polupansiona (doručak-večera);
  • paket osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i otkaz putovanja sa uključenim otkazom-Covid 19;
  • licenciranog planinarskog vodiča;
  • pratitelja/vodiča putovanja;
  • organizaciju i rezervacije putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

  • osobna potrošnja po principu sve što nije navedeno u programu

NAPOMENA: Itinerar je informativnog karaktera , a ovisi o vremenskim neprilikama. Covid 19 osiguranje prizna se samo u zemljama koje su preporučene od MVEP. Savjet, pratiti listu zemalja preporučenih za putovanje. Svaki sudionik trekinga sudjelu na vlastitu odgovornost. Potrebna planinarska oprema za suhi i kišni period, kaciga. Popis predložene opreme će sudionici dobiti u završnom pismu 5 dana prije polaska, a vrijedi za sve sudionike, koji uplate ovo atraktivno putovanje preko Sport i putovanja.

Cijene

3.720 kn