Treking Krupa

Cijena: 300 kn
Polasci od: 2020.
Broj dana: 1

dealno mjesto za sve ljubitelje prirode

Treking Krupa vas vodi kroz spektakularni kanjon, magično zelenilo prirode i netaknutu tišinu. Rijeke Zrmanja i Krupa stoljećima su klesale spektakularan kanjon i stvorile magične vodopade te se, zahvaljujući kristalno čistoj vodi i zelenilu, svrstavaju među najljepše rijeke Europe. Dan započinjemo u Kaštel Žegarskom gdje će se grupa sastati, a potom ćemo kratkom vožnjom doći do malog mjesta Golubić gdje ćemo započeti izlet. Moguć je posjet lokalnoj farmi koza i ovaca uz degustaciju lokalnih specijaliteta, sira i pića.  Mjesto Golubić, gdje danas još živi mali broj ljudi, smješteno je uz samu rijeku Krupu, jednu od najljepših hrvatskih rijeka uz padine Velebita gdje i izvire. Zanimljiv je podatak da na ukupnoj dužini od 11 kilometara, Krupa tvori 19 slapova od kojih su neki visoki i do deset metara.

Spektakularni kanjon

Krupa se sa Zrmanjom sreće u njenom kanjonu te zajedno čine prekrasan krški fenomen. Nakon dolaska u Golubić, laganim korakom uputit ćemo se prema Kudinom mostu, jednom od najljepših mjesta u zadarskom zaleđu. Dok se spuštamo prema dnu kanjona, pogled nam puca na prekrasnu modro-zelenu boju Krupe i Deveterac – devet sedrenih kaskada koje završavaju visokim slapom preko kojeg vodi  Kudin most. Most je izgrađen na prijelazu iz 18. u 19. stoljeće u suhozidu te je danas zaštićen kao spomenik kulture. Nakon razgleda mosta opustit ćemo se uz piknik pauzu.  Ukoliko raspored ostavi dovoljno vremena, moguć je i posjet prekrasnoj Krnjezi. Nakon samog trekinga, posjetit ćemo pravoslavni manastir Krupa uz samu rijeku gdje ćete imati prilike vratiti se u povijest ovog prekrasnog kraja. Na kraju izleta razići ćemo se u Golubiću gdje smo izlet i započeli.

Kratki raspored:

10:00 – dolazak na destinaciju – Kaštel Žegarski
10:05 – priprema za izlet
10:30 – posjet lokalnoj farmi i degustacija
11:30 – treking Krupa i Kudin most,piknik  pauza na Kudinom mostu
14:00 – posjet manastiru Krupa
15:30 – povratak u Kaštel Žegarski
16:00 – odlazak

Cijene

Cijena

Odrasla osoba 300 Kn
Popust za djecu je 100 Kn
 • Sve cijene su po osobi izražene u Kunama
 • Minimalna dob: 6 godina ako ga prati roditelj(i)
 • Popust za djecu vrijedi za djecu od 6 do 12 godina u pratnji odrasle osobe
 • Popust za grupe: vrijedi za grupe od 20 i više
Što je uključeno
 • vodič
 • potrebna oprema
 • osiguranje
 • ulaznice za manastir Krupa
 • degustacija lokalnih specijaliteta
Nije uključeno
 • dolazni-odlazni prijevoz autobusom ili kombijem
 • ručak ili piknik
Dodaci

TRANSFER  na zahtjev; dodatni trošak se izračunava po osobi, ovisno o točki preuzimanja i broju osoba, od 100 Kn po osobi
RUČAK – Možete rezervirati opciju ručka prije nego što započnemo izlet, već od 75 kn po osobi