NP Sutjeska – Tara – Zelengora – 4 dana, potpuni užitak

Cijena: €350,00 / 2.637,08 kn
Polasci od: PO DOGOVORU
Broj dana: 4

Kanjoni Tare po ljepoti i dubini drugi u svijetu, čaroban rafting, NP Sutjeska, prašuma Perućica (najveća u Europi), Trnovačko jezero u Crnoj Gori, vodopad Skakavac, Zelengora..

Smještaj u vlastitom kampu na obali rijeke u udobnim dvokrevetnim sobama ( zidani objekti, predivna terasa sa pogledom na rijeku, privatna plaža, domaća hrana, logorska vatra……

U povratku obilazak Sarajeva (Baščaršija)..VIP putovanja u malim grupama, 8 ljudi, garantira potpuni užitak…Umjesto raftinga mogućnost jahanja na konjima po jezerima Zelengore ( uz obuku i pratnju vodiča).

OPIS IZLETA

▶️ 1. DAN – četvrtak

Polazak iz Zagreba u 05:00. Vožnja autocestom preko Slavonskog Broda i prelazak državne granice BiH (Brod). Zaustavljanje u etno selu „Kotromanićevo“ na kavu i odmor. Nastavljamo vožnju preko Sarajeva za Np Sutjeska. Putem stajemo na lokacijama odakle seže predivan pogled na čudesnu prirodu i rijeku Drinu.

Dolazak u naš vlastiti smještaj u predivnom kampu na samoj obali rijeke ( dvokrevetne sobe). Piće dobrodošlice, lagani ručak te raspremanje. Nakon kratkog odmora krećemo na Zelengoru džipom ( safari) te obilazimo predivna jezera Gornje i Donje Bare, vidikovac, te predivna polja prepuna cvijeća, borovnica i jagoda, uživamo u prirodi i pogledu, te na jezeru. Putem obilazimo grob legendarnog Save Kovačevića.

Večera u povratku sa obilaska, druženje i noćenje.

▶️ 2. DAN – petak

Nakon doručka priprema za odlazak na rafting. Preuzimanje opreme, kratka obuka te upoznavanje skipera. Vožnja džipom prema startnoj poziciji raftinga: Brštanovica (vožnja oko 1 sat).

Početak raftinga i uživanje na najljepšim dijelovima Tare. Povremeno zaustavljanje, slikanje te mogućnost skakanja sa stijene (za one hrabrije). Zaustavljanje u „vodenom kafiću“ gdje se mogu popiti pića i odmoriti se. Nastavak vožnje čamcima sve do rafting centra. Vodenim putem se prolazi državna granica Crna Gora-BiH, prolazi rijeka Piva. Zajedno s njom, rijeka Tara se ulijeva i čini rijeku Drinu.Trajanje raftinga je cca 3-4 sata na dužini staze cca 22 km.

Dolazak u naš kamp, Vraćanje odjeće i opreme, tuširanje te bogati ručak i druženje. Nakon raftinga odmor nakon toga odlazak u Foču u obilazak grada, na kavu i posjet predivnom marketu lokalnih domaćih proizvoda. Mogućnost obilaska prirodnog fenomena-pješčane piramide, ako nam vrijeme dozvoli. Povratak u smještaj, bogata večera i druženje. Noćenje

NP Sutjeska – Tara – Zelengora – putovanje 4 dana

▶️ 3. DAN – subota

Nakon doručka priprema za cjelodnevni boravak u predivnoj prirodi NP Sutjeska.

NP Sutjeska – Tara – Zelengora – putovanje 4 dana

Polazak vozilom (vozilima) na Prijevor (podnožje Maglića) odakle se kreće dalje prema Trnovačkom jezeru (Crna Gora). Putem se zaustavljamo na Vidikovcu odakle se pruža predivan pogled na prašumu Perućicu te vodopad Skakavac. Nakon toga ulazi se u samu prašumu što predstavlja poseban doživljaj. Do Trnovačkog jezera (poznato jezero u obliku srca) hoda se cca 2-3 sata. Na jezeru je odmor, ručak ( lunch paket) i uživanje u predivnom pogledu na planine koje ga okružuju (Maglić itd.).

NP Sutjeska – Tara – Zelengora – putovanje 4 dana

Povratak sa jezera na Prijevor gdje nas čeka naše vozilo. Taj dan se hoda cca 5-7 sati, uz odmor i uživanje. Po povratku sa planine odlazimo na Tjentište u obilazak spomenika “Bitka na Sutjesci” te se nakon toga vraćamo u naš smještaj , gdje imamo večeru i druženje. Noćenje.

▶️ 4. DAN – nedjelja

Nakon doručka krećemo prema Sarajevu. Na Baščaršiju dolazimo oko 10 sati, te imamo 2-3 sata obilaska, odmora, kupovine i uživanja u svim delicijama i ljepotama centra Sarajeva. U dogovoru sa grupom ( fakultativno) u povratku odlazimo u Visoko u obilazak ” podzemnih tunela” u pratnji stručnog vodiča.

U slučaju ne odlaska u Visoko produžavamo boravak u Sarajevu. U povratku stajemo u etno selu te se u kasnim večernjim satima vraćamo u Zagreb.

 

CIJENE, UVJETI, TERMINI

Nacionalni park Sutjeska – Tara – Zelengora

€350,00 / 2.637,08 HRK

TERMINI

LIPANJ SRPANJ KOLOVOZ RUJAN LISTOPAD
29.06. 6.07. – još 5 mjesta 3.08. – još 6 mjesta 7.09. 5.10.
13.07. 10.08. 14.09. 12.10.
27.07. – još 5 mjesta 24.08. 21.09
31.08. 28.09.

INFORMACIJE I PRIJAVE:

GALERIJA

Cijene

€350,00 / 2.637,08 HRK