Stockholm City Break

View from Stockholm City Hall, Stockholm, Sweden.
Cijena: 2.990 kn
Polasci od: Više polazaka
Broj dana: 4

Termin putovanja: 23.-26.6. GARANTIRAN POLAZAK,   21.-24.7., 25.-28.8. i 6.-9.10.2017.

Zrakoplovom iz Zagreba

 

„Venecija sjevera“, grad u kojem se isprepliću šarena pročelja s idiličnim arhipelagom, moderni način života s opuštenom atmosferom, živopisni stari grad sa suvremenom arhitekturom. Svaka četvrt ima vlastiti karakter, izgubite se u njihovim uličicama i kušajte kreativno kulinarstvo, posjetite zanimljive muzeje i prekrasne parkove, iskusite zavodljivu ljetnu atmosferu…

 

Program putovanja:

1.dan:ZAGREB–STOCKHOLM  

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Stockholm na liniji OU484 u 14:55 sati. Predviđeno vrijeme slijetanja u 17:25 sati. Švedski glavni grad prostire se na 14 mostovima spojenih otoka na jezeru Mälaren  i gleda ponosno na Baltičko more prema istoku. Brojne palače, bogata kulturna povijest i raznoliki muzeji pričaju o više od sedamsto godina povijesti, koja je započela njegovim osnivanjem 1252. godine, kad datiramo prvi pisani trag o gradu. Transfer s aerodroma do hotela, smještaj u sobe. Večer slobodna za vlastite programe. Preporučamo odlazak u eklektičnu četvrt Södermalm koja nudi bezbroj vintage trgovina, dućana švedske mode i dizajna, galerija i ugostiteljskih objekata. U četvrti se nalaze i jedni od najboljih vidikovaca – Fjällgatan i Monteliusvägen, s fantastičnim pogledom na grad. Noćenje.

2.dan:STOCKHOLM

Doručak. Odlazak na panoramski i pješački razgled grada gdje ćemo putem proći najpoznatije znamenitosti: ikoničku gradsku vijećnicu sa 106 metara visokim tornjem, dom banketne dvorane gdje se dodijeljuje većina Nobelovih nagrada – zgradu parlamenta Riksdagshuset – kraljevsku Operu- Kungsträdgården, što na švedskom znači Kraljev vrt – prelazimo na otok Djurgården, takozvani otok muzeja, zelenu oazu nedaleko od gradskog centra na kojem su smješteni brojni muzeji: muzej Vasa s kraljevskim brodom, ponosom švedske mornarice iz 17. st., muzej na otvorenom Skansa, muzej grupe ABBA – te kraljevsku palaču. Nastavljamo pješačkim razgledom Gamla Stana, starog grada na otoku, najstarije četvrti Stockholma i jedne od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u Europi. Gamla Stan je poput živahnog muzeja na otvorenom s mnogim znamenitostima, restoranima, kafićima i barovima. Uske, vijugave kamene ulice i stare zgrade u različitim bojama daju Gamla Stanu njegov jedinstveni karakter. U četvrti se nalaze brojne gradske atrakcije, kao što su trg Stortorget na kojem se nalazi muzej Alfreda Nobela, srednjovjekovna katedrala iz 13. st. gdje se 2010. godine održalo kraljevsko vjenčanje, i kraljevska palača, službena rezidencija kraljevske obitelji koja je s preko 600 soba jedna od najvećih palača u Europi. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3.dan: STOCKHOLM/FAKULTATIVNI IZLET UPPSALA I SIGTUNA

Doručak. Danas predlažemo cjelodnevni izlet u gradove Uppsalu i Sigtunu (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Uppsala, povijesno i duhovno srce zemlje, s poznatim sveučilištem iz 15. st. i najvećom skandinavskom katedralom koja dominira vizurom grada, jedan je od najstarijih ali i najdinamičnijih švedskih gradova. Šarmantan i slikovit, uz rijeku Fyris koja teče kroz centar, mladenačke atmosfere s brojnim živopisnim kafićima i barovima. Posjetit ćemo i stari dio grada, Gamla Uppsalu, nekoć glavno pogansko središte Švedske, s hramovima gdje su se prinosile žrtve nordijskim bogovima. Slobodno vrijeme za šetnju, ručak ili kavu. Put nastavljamo prema Sigtuni, mjestu „gdje Švedska počinje“ jer se smatra najstarijim švedskim gradom, osnovanim već u 10. st. Malen i prijateljski grad bogate povijesti smjestio se na sjevernim obalama jezera Mälaren, a njegovu žilu kucavicu čini Storgatan, najstarija glavna cesta u Švedskoj, sa svojim brojnim dućanima i drvenim kućicama. Za putnike koji žele ostati u Stockholmu, slobodan dan za vlastite programe. Noćenje.

4.DAN:STOCKHOLM/FAKULTATIVNO KRSTARENJE ARHIPELAGOM –ZAGREB

Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i pohrana prtljage u za to namijenjen prostor. Preporučamo poludnevni izlet brodom po stockholmskom arhipelagu (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana), tijekom kojeg ćete se upoznati s njegovim jedinstvenim, zadivljujućim krajolikom i doživjeti grad iz drugačije perspektive. Za putnike koji ne odaberu krstarenje, slobodno jutro za vlastite aktivnosti, posjete muzejima, kupovinu, itd. Povratak u hotel i transfer u poslijepodnevnim satima prema zračnoj luci. Prijava na let za Zagreb na liniji OU485 u 18:10 sati. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 20:45 sati.

Cijene

23.6. – 2.990 kn  POSEBNA PONUDA

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.250 kn

FIRST MINUTE:  3.150 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.050 kn

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn
TROKREVETNA SOBA NA UPIT!

Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 370 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda  letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)

DOPLATE ZA IZLETE, isključivo prilikom rezervacije aranžmana:

 •  izlet Uppsala i Sigtuna (realizacija za minimum od 15 putnika): 910 kn (uključuje autobusni transfer tijekom cijelog trajanja izleta i pratnju lokalnog vodiča)
 •  krstarenje stockholmskim arhipelagom u trajanju od 3 h (realizacija za minimum od 15 putnika): 290 kn (uključuje ulaznicu za brod i pratnju lokalnog vodiča)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Stockholm-Zagreb
 • smještaj u hotelu 3* u Stockholmu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s doručkom
 • pratitelja
 • transfer od/do zračne luke u Stockholmu
 • poludnevni razgled grada autobusom te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • izlet Uppsala i Sigtuna
 • krstarenje stockholmskim arhipelagom
 • karte javnog prijevoza
 • putno zdravstveno osiguranje
 • fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

CIJENE ULAZNICA (prema stanju u ožujku 2017. g., cijene su informativne i podložne promjeni): Vasa muzej 130 SEK, Skansen 180 SEK, Nordijski muzej 100 SEK, ABBA muzej 195 SEK

NAPOMENA:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Stockholmu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u ožujku 2017. godine i podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 18