Istanbul – putovanje zrakoplovom iz Zagreba

Cijena: 2.490 kn
Polazak: 23.06. i 08.10.
Broj dana: 4

Vrijednost više: first minute popust 300 kn

Datumi putovanja: 08.10.-11.10.2019. (garantirani polasci)

 

 1. dan, Zagreb – Istanbul

Sastanak u zagrebačkoj zračnoj luci sa pratiteljem putovanja te prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 9.15 sati. Po dolasku u Istanbul organizirani prijevoz do hotela. Prijava u hotel. Zajedno sa pratiteljem putovanja provedite poslijepodne u šetnji i istraživanju dijela grada gdje se nalazi vaš hotel. Pratitelj će znati informacije poput gdje promijeniti novac, kako se koristiti javnim prijevozom, orijentirati se u odnosu na lokalitete, restorane, pješačku zonu. Dobit ćete glavne smjernice kako se po gradu možete bez problema snaći  i uživati u ovom putovanju. Ugodnu večer možete provesti u Galati, dijelu do kojeg preko zaljeva vodi poznati Galata most sa Galata tornjem u središnjem dijelu koji je sagrađen sredinom 14.stoljeća u čijem je vrhu nekoć bila osmatračnica. Visine je 60 metara na 9 katova,  u tornju se nalaze kafići i noćni klub i pruža se prekrasan pogleda na zaljev Zlatni rog. Oko tornja mnoštvo je restorana i kafića, a vesela ulična atmosfera koja vlada do dugo u noć, zasigurno će vam  uljepšati  prvi susret sa gradom. Noćenje u hotelu.

 1. dan, Istanbul

Nakon doručka u hotelu odlazak u razgled grada u pratnji vodiča. Odlazak do Plave Džamije, posljednje velike kraljevske  džamije koju je izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, zatim preko Hipodroma odlazak do Aja Sofije, najpoznatije svjetske bazilike sa svojom lijepom kupolom, izgrađena je u 5. stoljeću i odraz je moći bizantske arhitekture. Pretvorena je u džamiju nakon dolaska Osmanskog carstva, kad su uz kupolu dograđeni minareti.  Mustafa Kemal Ataturk je baziliku proglasio muzejom 1935. godine što je i danas. Nakon obilaska Aja Sofije predviđena je pauza za ručak (nije u cijeni razgleda) ili osvježenje, nakon kojeg se odlazi obilazak Topkapi palače, što u prijevodu znači Palača topovskih vrata. Bila je glavna rezidencija Sultana, danas je muzej i jedna od nezaobilaznih atrakcija Istanbula. Sastoji se od nekoliko cjelina, dvorišta, a nedavno su otvorena i vrata Harema, te se može pogledati nakon završetka vođenog razgleda osnovnog dijela, uz doplatu po cijeni od 35 TL (cca 5 eur). Poslijepodne i večer, predlažemo odlazak na ples derviša, tursku večeru sa programom uz nastup trbušnih plesačica ili u neku od turskih kupelji, poznatijih pod nazivom Hammam. Povratak u hotel i noćenje.

 1. dan, Istanbul

Doručak u hotelu. Današnji dan predviđen je za krstarenje Bosporskim tjesnacem gdje ćete od lokalnog vodiča čuti  priču o prošlosti te o razvoju i današnjem životu u Istanbulu, proći ispod poznatih visećih mostova, čuda  dostignuća današnjice preko kojih teče neprekidan danonoćni promet. U cijenu krstarenja uključen je ručak u restoranu Sirena sa izborom između mesnog i ribljeg menija, uz predjelo i desert, a piće se posebno plaća ovisno o konzumaciji. Nakon ručka, svakako trebate posjetiti neku od trgovina turskih slatkiša, začina, prirodne kozmetike, te obići dvije najpoznatije tržnice u ovom dijelu svijeta. Egipatsku, koja je prepuna štandova sa turskim specijaliteta od lokuma, sireva, maslina, sušenog voća, orašastih plodova, čajeva, tu je i najpoznatija pržionica kave koju ćete lako pronaći po mirisu koji se širi oko nje. Kapali Čaršija,  poznata kao Grand Bazar, sa preko 4.000 trgovina, oduzeti će vam dobar dio dana samo za razgled i kupovinu, jer je jedan od najvećih bazara svijeta. Opušteno se izgubite u labirintu hodnika i prolaza u bezbrojnim dućanima koji nude sve od rukotvorina do dragocjenih kovina, keramike, stakla, tkanina, kože i ostalih proizvoda. Povratak u hotel i noćenje.

 1. dan, Istanbul – Zagreb

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela je do 11 sati. Obzirom da je ostalo još malo vremena prije leta, predlažemo da posjetite jednu od najljepših Istanbulskih džamija u starom dijelu, džamiju Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana nakon čega možete preći preko poznatog bosporskog mosta do vidikovca koji se nalazi iznad grada, gdje dolaze stanovnici na druženje i čaj, a koji je kao stvoren za fotografije turista na kojima će ponijeti uspomene na Istanbul, povijesni s jedne strane i moderni, koji ćete upoznati uz šetnju kroz uličice Kadikoya. U 14 sati organiziran je transfer do Zračne luke. Prijava na let za Zagrebu na liniji TK1055. Polijetanje zrakoplova u 18.05 sati (preporuka je biti u Zračnoj luci tri sata prije polijetanja). Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.10 sati.

Cijene

Istanbul putovanje, cijena aranžmana po osobi:

– za polaske 23.06. i 08.10.:  2.490 kn first minute*

 

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

*First Minute popust: – 300 kn za rezervacije do  popunjenja određenog broja mjesta.

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Istanbul – Zagreb;
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Istanbulu;
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku;
 • razgled grada;
 • jamčevinu i troškove;
 • organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • obavezne pristojbe zračnih luka – 990 kn (iznos može biti podložan promjeni);
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 950 kn;
 • vizu za Tursku(doplata pri uplati aranžmana ukoliko želite da vizu posreduje organizator putovanja) – 160 kn;
 • sve ostale troškove koji nisu navedeni pod cijena uključuje;
 • putno osiguranje

 

 

Ostale doplate po osobi: 

 • Aja Sofija i Topkapi palača; ulaznice, slušalice i stručno vodstvo: 30 eur po osobi
 • Harem u Topkapi palači; ulaznica 6 eur
 • Krstarenje Bosporom; vođena tura i ručak u restoranu na obali (piće nije u cijeni) 55 eur
 • Turska večer; program uz večeru (1 piće tijekom večere u cijeni) 55 eur

Napomena: Minimum prijavljenih putnika za izlete 10 putnika i plaćanje na licu mjesta.

 

VIZA ZA TURSKU: Potrebna

Online na web stranici www.evisa.gov.tr
Cijena vize je 21 USD (višekratni ulaz, vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda smijete boraviti u R. Turskoj najviše 90 dana). Za izradu je potrebna putovnica (od 2015. godine mora biti važeća minimalno 8 mjeseci od datuma ulaska u Tursku). Mogućnost posredovanja agencije: cijena vize u protuvrijednosti u kunama 140 kn, usluga izdavanja i tiskanja vize 20 kn, plaćanje 160 kn agenciji prilikom rezervacije.

 

Minimum prijavljenih putnika: 15