Bodensee tura: BODENSKO JEZERO, MÜNCHEN I ZÜRICH

Cijena: €960 / 7233.12 kn
Polazak: 08.06.2024
Broj dana: 6

Otkrijte čaroliju Münchena, Bodenseea i Züricha! Pridružite nam se na nezaboravnom putovanju u tri očaravajuće destinacije.

TURA 6 DANA: MÜNCHEN, BODENSEE I ZÜRICH
8. – 13.06.2024.

OPIS

Bodensee, München i Zürich: Avantura u 6 dana

Otkrijte ljepote Bavarske, idiličnog Bodenskog jezera i dinamičnog Züricha na našem 6-dnevnom putovanju.

Upustite se u istraživanje povijesnog Münchena, uključujući posjet Dvorcu Nymphenburg i Hofbräuhausu. Zatim se zaputite prema Bodensee, gdje ćete uživati u razgledu Muzeja Zeppelina, dvorca Meersburg i vožnji brodom. U Zürichu vas čeka očaravajući Landesmuseum i šetnja gradom. Putovanje uključuje smještaj, obilaske i odabrane obroke. Pridružite nam se i doživite čaroliju tri nezaboravne destinacije.

INFORMACIJE I PRIJAVE:

PROGRAM

6 DANA /5 NOĆI

PROGRAM TURE

0./1. DAN (08.06.): ZAGREB – MÜNCHEN

Polazak iz Zagreba (točno mjesto polaska u završnoj obavijesti) u 03:00 h ujutro. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do München-a, uz kraća zaustavljanja putem.

Odlazak u DVORAC NYMPHENBURG, odnosno dvorac „Nimfa“. Dvorac je rodno mjesto vladara Bavarske – kralja Ludviga II. Razgled dvorca i muzeja. Odlazak u centar grada na Marienplatz, šetnja gradom i slobodno vrijeme za shopping i ručak (fakultativa).

Nakon slobodnog vremena i ručka odlazimo u NAJPOZNATIJU PIVNICU na svijetu – HOFBRÄUCHAUS. Osnovana je 1589. godine kao kraljevska pivovara u Kraljevini Bavarskoj, a godišnje prima više od 1,5 milijuna posjetitelja. Slijedi nam vođena tura s degustacijom piva u trajanju od 90 min. Odlazak u hotel 3*. Večera, slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN (09.06.): MÜNCHEN – FRIEDRICHSAFEN – MEERSBURG – KONSTANZ (BODENSEE)

Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi vožnja prema Bodensee i Friedrichsafen-u.

Bodensee (Lake Constance) je treće najveće jezero u Europi, dugo 70-tak i široko 15-tak kilometara, koje povezuje četiri države; Njemačku, Švicarsku, Austriju i Lichtenstein. Blagotvorni utjecaj jezera na podneblje omogućava uzgoj voća (jabuke su najpoznatije voće jezera) i vinove loze. Najpoznatije sorte vina su: Müller-Thurgau, Pinot Noir, Pinot Blanc, Pinot Gris.

Odlazak u MUZEJ ZEPPELINA u Friedrichshafenu. Obilazak muzeja i nastavak vožnje do gradića Meersburga, nastalog 1548. godine, koji je dobio ime po ujedno i najstarijem u potpunosti sačuvanom dvorcu naseljenom i u današnje vrijeme. Slobodno vrijeme za ručak ili snack (fakultativa), uživanje u gradiću i odlazak u DVORAC MEERSBURG.

Nakon razgleda dvorca, ulazak na trajekt do Konstanza, najvećeg grada na Bodensee. Povijesna jezgra grada sačuvana je bolje od bilo kojeg drugog njemačkog grada, budući da nije razorena u tridesetogodišnjem, pa ni u drugom svjetskom ratu. Grad je ujedno i rodno mjesto FERDINANDA VON ZEPPELINA (njemačkog izumitelja čiji smo muzej ranije obišli). Odlazak u hotel, smještaj, večera. Noćenje.

3. DAN (10.06.): KONSTANZ – MEINAU

Doručak. Odlazak u Meinau, OTOK CVIJEĆA. Obilazak otoka u trajanju od 2 sata. Povratak u centar grada, organizirani ručak za grupu u tradicionalnoj pivnici s autohtonim menijem (mesni meni, a uz prethodnu najavu postoji opcija vegetarijanskog menija), potom odlazak na BODENSEESCHIFFFAHRT, brod kojim ćemo ploviti Bodensee-om i posjetiti 3 zemlje koje jezero povezuje. Nakon povratka s broda, slobodno vrijeme za shopping i upoznavanje grada. Povratak u hotel, večera. Noćenje.

INFORMACIJE I PRIJAVE:

4. DAN (11.06.): KONSTANZ – OBILAZAK LOKALNIH VINARA – AFFENBERG

Doručak. Odlazak trajektom do okolnih mjesta (Dettingen, Überlingen,…) u posjet vinarima i njihovim proizvodnim pogonima,  uz degustaciju tradicionalnih sorti Bodensee vina i razmjenu iskustava. Nakon vinara, slijedi odlazak do muzeja PFAHLBAUTEN MUZEJ. Muzej je za posjetitelje otvoren davne 1922. godine i zapravo je kompleks koji sadrži 23 rekonstruirane kućice, gdje se posjetitelji vraćaju u daleku prošlost, kada su ljudi živjeli na takav način –  u malim drvenim kućicama na jezeru.

Nakon muzeja slijedi odlazak u mjesto Salem i AFFENBERG, PLANINU MAJMUNA – prirodni rezervat u blizini mjesta Selem. Planina majmuna je tematski park smješten na 20 ha površine, s više od 200-tinjak majmuna vrste BERBERSKI MAKAKI. Obilazak parka s ulaznicama za TREEWALK. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme do večere. Noćenje.

5. DAN (12.06.): KONSTANZ – ZURICH

Doručak i vožnja do Zürich-a, najvećeg glavnog grada ciriškog kantona (kanton Zürich). Odlazak u muzej LANDESMUSEUM, koji opisuje život i povijest Švicarske i njezinih stanovnika. Obilazak grada u pratnji vodiča. Polazak prema Konstanz-u, te rana večera. Nakon večere organiziran odlazak u THERME KONSTANZ. Povratak u hotel u kasnim večernjim satima. Noćenje.

6. DAN (13.06.): KONSTANZ-ZAGREB

Doručak, odjava iz hotela. Vožnja prema Hrvatskoj, kroz Italiju i Sloveniju,  uz kraće odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

CIJENA

Min 30 putnika – CIJENA €1120 / 8438.64 HRK
Min 40 putnika – CIJENA €960 / 7233.12 HRK

Cijena aranžmana se odnosi na jednu osobu.

Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije određen vremenski period.
Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa.

***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja te radnim vremenima pojedinih znamenitosti.
Izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih.

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Šestodnevno putovanje
 • 1 noćenje s večerom i doručkom u nekom od hotela 3/4* u Münchenu
 • 4 noćenja s doručkom i večerom u hotelu 3* u Konstanzu
 • Prijevoz turističkim autobusom visoke kvalitete
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Extra ručak u pivnici u Konstanzu
 • Ulaznice za BMW muzej – nisam ga vidla nigdi u programu
 • Ulaznice za dvorac Nymphenburg
 • Pivsku turu s degustacijom u Münchenu u trajanju od 90 min
 • Muzej Zeppelina u Friedrichsafenu
 • Trajekt za Konstanz
 • Ulaznice za dvorac Meersburg
 • Ulaznice za otok cvijeća u Meinau
 • Vožnja brodom po Bodensee
 • Degustacija vina i obilazak vinara
 • Ulaznice za muzej Pfahlbauten
 • Ulaznice za Planinu majmuna (Affenberg)+treewalk
 • Ulaznice za Landesmuseum u Zürichu
 • Ulaznice za Therme Konstanz
 • Boravišna pristojba
 • Troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Ručak osim u trećem danu putovanja
 • Vlastite troškove
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (na upit)

INFORMACIJE I PRIJAVE:

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo Vam mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. )

Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranja od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!)

GLAVNI I ODGOVORNI ORGANIZATOR: Sport i putovanja doo, Ul Orehovec 3, Samobor

GALERIJA

Cijene

€960 / 7233.12