Balaton Mađarsko more

Cijena: 490 kn
Polasci od: 2018.
Broj dana: 2

Termin putovanja: 8.9.-9.9., 13.10.-14.10.2018.

Program putovanja:

1. dan   ZAGREB – KESZTHELY – BALATON – HOTEL

Polazak u 06:30 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb (peroni 502-506). Polazak moguć iz Čakovca i Varaždina uz najavu kod rezervacije putovanja. Vožnja kroz Mađarsku uz zaustavljanje za odmor i kavu putem. Put nas vodi na obalu jezera Balaton (Blatnog jezera) u grad Keszthely. Po dolasku  šetnja gradskim središtem s pratiteljem putovanja, razgled gradskog središta: trg Fő tér – spomenik Helikon – agronomski fakultet najstariji poljoprivredni fakultet u Europi. Moguć posjet dvorcu obitelji Festetics, jednom od najpoznatijih mađarskih dvoraca koji je bio u vlasništvu hrvatske plemićke obitelji (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Nastavak vožnje do hotela na Blatnom jezeru. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe i šetnju. Noćenje.

2. dan   HOTEL- TIHANY – SIÓFOK – ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do gradića Tihany, najposjećenijeg turističkog mjesta na Balatonu, omiljenog odredišta dobrostojećih stanovnika Budimpešta koji su tu zakupili kuće za odmor. Na poluotoku vulkanskog porijekla su vinogradi, ali i pokušaj sadnje polja lavande. Šetnja s pratiteljem, odlazak do središta poluotoka gdje se nalazi benediktinski samostan, s kojeg se pruža panoramski pogled na jezero. Vožnja trajektom na južnu obalu jezera, nastavak vožnje do Siófoka, grada kojeg zovu ljetnom prijestolnicom države. Slobodno vrijeme za kupanje na najljepšoj plaži jezera Balaton ( ovisno o vremenskim prilikama), šetnju gradićem ili uz obalu jezera. Moguć kasniji  fakultativni ručak u poznatoj  Kukoricsa čardi. (doplata na licu mjesta). Povratak u Hrvatsku u kasnim večernjim satima.

Cijene

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 490 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 550 kn

FM cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:

 • prijevoz visoko turističkim autobusom  prema programu putovanja
 • 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na Blatnom jezeru
 • turističkog pratitelja tijekom puta
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

 • doplata za jednokrevetnu sobu – 230 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne  spomenike
 • ručak u Kukoricsa čardi na povratku – turistički menu od tri slijeda bez pića 13 Eur (uplata na licu mjesta)
 • ulaznicu za dvorac Festetics u Keszthelyju 1.200 HUF (informativna cijena, doplata na licu mjesta)
 • kartu za prijevoz brodom na jezeru 2 € (informativna cijena, doplata na licu mjesta)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

Popusti:

 • Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 20% popusta. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
– sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi 100 kn