Obiteljski jesenski planinski Yoga kamp

Natrural - kamp, izletište i restoran Žumberak
Cijena: €165.90 / 1250 kn
Polazak: 8.10.2022.
Broj dana: 2

Program

Obiteljski jesenski planinski yoga kamp
Žumberak 2022.

8.10 subota – 9. 10. nedjelja
(Napomena: u slučaju lošeg vremena, novi termin je 15. i 16.10)

Provedite dva fantastična dana usred zadivljujuće zelene prirode nadomak Zagreba, na Žumberku. Povežite se sa svojom obitelji na najbolji način – od jutra do mraka uživajte u obiteljskim aktivnostima. Trekking po čarobnim šumskim stazama, radionica kuhanja, dječje kreativne radionice, obiteljske igre i druženje uz vatru. Uživajte s vašom djecom u starim, ludo zabavnim igrama poput lovice ili Ledene babe!

Sve to uz obiteljske sate Yoge, prikladne za male i velike!

Raspored yoga kampa:

Subota 8. listopada

 • 9:30 – 10:00 dolazak, domaći čaj/sok dobrodošlice, smještaj u sobe/šatore – ako ste u šatoru doći ranije da se stigne šator postaviti
 • 10:00-10:45 Krug upoznavanja, o aktivnostima, užina iz ruksaka (voće, suho voće i orašidi, štrudle)
 • 10:45-13: 30 Obiteljski trekking/planinarenje – odabrati stazu/temu
 • 13:30-14:30 Gozba uz “zdravi ručak”
 • 14:30-15:30 Odmor

Obiteljska yoga:

 • 15:30-16:00 Obiteljska yoga – veliki i mali – hopa cupa svi skupa
 • 16:00-16:30 Nidra yoga – veliki / Kreativna radionica – mali
 • 16:30-17:00 Pauza uz slasni zalogajčić / užina

Obiteljske igre:

 • 17:00-17:30 Obiteljske igre – Lovice/ledene babe – hopa cupa svi skupa, utrka u juta vrećama, badminton
 • 17:30-19:00 Kavica – prava i od cikorije/čaj od domaćeg ljekovitog bilja – veliki / slobodna igra – mali
 • 19:00-20:30 Gozba uz “zdravu večeru”
 • 20:30 – 21:30 Druženje oko vatre / ples oko vatre, Igra- slaganje zajedničke priče, Cu’fus pokretni cirkus
 • 22:00 – Počinak uz tišinu prirode , opcija vlastiti šator ili fiksni ležaj u objektu

Nedjelja 9. listopada

 • 7:15-8:00 Jutarnja obiteljska yoga – Pozdravljanje sunca, sume i njenih stanovnika/Vođeno opuštanje -meditacija – prilagođeno za velike i male
 • 8:00-9:30 Gozba uz “doručak za lake noge”
 • 9:45- 13:00 Obiteljski trekking/planinarenje – voće i zdravi keksić za međuobrok
 • 13:00-14:30 Gozba uz “zdravi ručak”
 • 14:30-15:30 Odmor

Obiteljska radionica kuhanja:

 • 15:30-16:30 Radionica kuhanja – priprema domaćeg obiteljskog sladoleda /svi sudjeluju
 • 16:30-17:00 Kavica/čaj i slasni zalogajčić
  Kavica – prava i od cikorije /domaći čaj od ljekovitog bilja slasni zalogajčić / užina
 • 17:00-17:30 Završni krug za puna srca radosti / radionica i Iskustva – na kreativan način
 • 18:00h…Povratak u svoj topli dom, ili slobodno vrijeme u prirodi …do slijedećeg kampa u Jesen!

Opis

Što je Obiteljski planinski yoga kamp?

Obiteljski planinski yoga kamp dio je projekta “Planinarenje, yoga i kuhanje – veliki i mali” koji objedinjava obitelj, uključuje djecu i roditelje, bake i djedove, kako bi proveli zajedničko ispunjujuće kvalitetno vrijeme puno radosti, aktivnosti i bliskosti.

Na kampu kroz niz aktivnosti susreću se svjetovi velikih i malih, a također postoji vrijeme kada roditelji se mogu povući u sebe i opustiti, te vrijeme za razgovore I duženje, i paralelno je organiziramo vrijeme kada djeca se druže dječje radionice ili slobodnu igru.

Većina kampova na tržištu nudi se isključivo djecu, a npr. retreati/povlačenja za odrasle, ovdje se događa inkluzija, kada uživamo u aktivnostima sa svojom djecom I zbližavamo se kroz zajedničko vrijeme, a također ostavljamo prostor koji svi prirodno trebamo da bi se odmorili i obnovili od intenzivnog dana.

Obiteljski planinski yoga kamp sadrži sve elemente projekta iz kojeg je proizašao (“Planinarenje, yoga i kuhanje – veliki i mali”) jer je koncipiran da dan započinjemo yogom I meditacijom, zdravim doručkom, nastavljamo sa laganim planinarenjem / trekkingom u prekrasnom Žumberku, kuhamo pripremajući domaći sladoled, igramo se zajedno i odvojeno, pijemo kavice i čajeke, i navečer se družimo uz vatru i priče.

O pojedinim aktivnostima na kampu:

Yoga za male i velike:

Yoga vježbe prikladne za velike i male, gdje se u jutarnjem ciklusu izvodi slijed yoga asana – Pozdrav suncu, kroz priču i dječji ritam. Dio tehnika disanja I opuštanja/meditacije radi se zajedno na način da djeca mogu pratiti I da im je interesantno, dok se nidra yoga koja je duža tehnika opuštanja radi samo sa odraslima I starijom djecom spremnom na duže povlačenje, dok se ostatak djece uz voditelja zabavlja uz kreativne radionice.

Obiteljski trekking/planinarenje:

Biraju se kratke ruke, uz mnoge pauze, sporijeg tempa, i kretanje, pauze, pijenje vode, ili klopicu, prilagođavamo grupi I mogućnosti najmlađeg.

Obiteljski trekking je vrlo zabavan i opuštajući, gdje s djeca i roditelji lijepo prošeću i protegnu noge. Tijekom planinarenja usput se družimo jer smo osuđeni jedni na druge što je itekako pozitivno, jer nas u raznim atmosferama uvijek nešto ometa i skreće nam pažnju. Tijekom planinarenja obraćamo pažnju na prirodu oko sebe, ispričano zanimljive priče, pa isto planinarenje I u društvo postaje još zanimljivije i djeci lakše. Nekada djeca i “gunđaju”, nekada im se “ne da više”, no to su sve male krizice koje se uglavnom uspješno prebrode. Tempo i dužina staze prilagođeni su djeci od 5 godina, na više.

Radionica kuhanja – priprema domaćeg sladoleda:

Kako bi uz Irenu Obiteljski planinski yoga kamp prošao bez radionice kuhanja u koje se ližu prsti, i educira o kvalitetnim izborima?

Na radionici ćemo raditi domaći sladoled, naravno od domaćih sastojaka, četo Irena voli reći od sastojaka hrane, mlijeka ili biljnog mlijeka, kvalitetne verzije zaslađivača, voća, orašida, sjemenki, masnoća. Na radionici svi sudjeluju, neki u sjeckanju, neki u miksanju, neki u izlijevanu u kalupe. Radimo u grupama, I kasnije kušamo sladoled jedni od drugih…nakon dugog čekanja da se zaledi!

Dječje kreativne radionice

U prekrasnu voditeljicu koja obožava djecu, a još se više voli igrati sa njima, Silviju djeca će uživati kroz stvaranje oblika, crteža…

Obiteljske igre

Kada ste zadnji puta igrali lovice? Ili npr. Ledene babe? Mislite da nemate kondicije? Nema brige, jer sve je prilagođeno i roditeljima, i djeci, i jedno učimo o drugima I mogućnostima drugih kroz kontakt i druženje. Roditelji će imati jedan “intenziv trening” a djeca se dobro rastrčati, a svi se super zabaviti.

Te stare igre sve se manje igraju na ulicama, ali nama su izuzetno drage jer potiču druženje, fizičku aktivnost, timski rad, uče gubiti, pobjeđivati I praštati, i jednostavno taj dio naše baštine želimo dati našoj djeci.

Večernje druženje uz vatru

Večer uz vatru, osobno nam svima zvuči egzotično. Ovo je prilika kada ponovno možemo doživjeti pucketanje vatre, gledati u njen plamen, i dobro se zabaviti uz ples i priče oko vatre.

Pričat ćemo prče naše obitelji, i plesati poput Indijanaca ili jednostavno poput veselih mama, tata i djece.

O prehrani i napitcima:

Prehrana je napravljena prema nutricionističkim načelima, obuhvaća uravnotežene obroke koji sadrže sve skupine nutrijenata, bogate vitaminima, mineralima, fitokemikalijama

Obroci se sastoje od:

Ručak i večera: žitarica, mahunarki/ribe, povrća, juha, glavnog jela, salata, deserta,

Doručak: žitarice sa voćem, kruh sa biljnim namazom, putrom, domaćim pekmezom, sir, čaj/kava/kavovina/mlijeko/prirodni kakao

Namirnice su domaće, uz kontrolirani uzgoj. Poslužuje se kava, kava od cikorije te domaći čajevi. Domaći čajevi od ljekovitog bilja na raspolaganju su tijekom čitavog dana, a naučiti ćemo vas pripremati I kućnu recepturu za vašu obitelj.

Dio obroka – užine donosi svatko sa sobom – dolje detaljno opisano

Obroci mogu biti vegetarijanski i za omnivore, pa vas molimo da nam se javite kakav obrok želite / neki obroci su bez mesa bez obzira tko smo
U slučaju alergija ili posebnih zahtjeva u prehrani, molimo, javite nam se – potruditi ćemo se da vam prilagodimo prehranu

O projektu “Planinarenje, yoga i kuhanje – veliki i mali”

Programi u projektu uključuju različite aktivnosti gdje se kroz igru, planinarenje, yogu, opuštanje/meditaciju, kreativne radionice, radionice ljudskih vrijednosti i osvještavanja, edukacijske radionice zdrave prehrane, uljepšava kvaliteta života velikih i malih, te ostavlja značajan trag u edukacijskom smislu stjecanja lijepih i zdravih navika za djecu i obitelji.

Programi projekta:

 • Kampovi u prirodi
  • Obiteljski planinski yoga kamp – ljeto/ jesen/ zima/proljeće – u Žumberku
  • Planinsko ljetovanje
 • Planinarske izlete uz malo yoge i zdrave prehrane – 1 x mjesečno – jednodnevni i dvodnevni /Hrvatska i Slovenija
 • Škola kuhanja za djecu – u ciklusima -kroz 3 tj – 1 x tj / u Adhara centru za nutricionizam I ayurvedu
 • Yoga i opuštanje za velike i male – u ciklusima – kroz 5 tj – 1 x tj / u Adhara centru za nutricionizam i ayurvedu

Voditeljica i kreatorica programa je mr.sc. Irena Švenda, uz prekrasnu stručnu i veselu ekipu.

“Osobno veliku pažnju posvećujem prehrani, boravku u prirodu kroz planinarenje i sakupljanje ljekovitog bilja, osobnom razvoju putem yoge, meditacije i drugim psihoterapijskih modela rad na sebi.

“Dolaskom moje djevojčice Kim, probudila mi se želja da sve te vrijednosti i znanja objedinjena projekte koji doprinosi formiranju zdravih navika djece I obitelji, te produbljuje obiteljske odnose kroz zajedničke aktivnosti, pa je tako prirodno i lako iz svih mojih znanja i ljubavi nastao projekt “Planinarenje, yoga i kuhanje – za velike i male””.

Više o cijelom projektu na www.adhara.hr

Kome je namijenjeno:

Obiteljski planinski yoga kamp namijenjen je proširenim obiteljima kao i prijateljima obitelji, koji žele na kvalitetan, ispunjavajući naći provesti vrijeme, više boraviti u prirodu, dati svome tijelu i duši odmor i potrebu fizičku aktivnost, iskusiti radost druženja sa svojim najbližima, naučiti nešto novo o yogi, prirodi, planinarenju, prehrani, ljekovitom bilju.
Mi bismo rekli svakome, tko želi ispunjavajući, prirodom u sebi i oko nas nadahnut život!

Smještaj i lokacija

Izletište Natrural na Žumberku sadrži 12 kreveta u dvije sobe, kuhinju i kupaonicu, te jednu veliku dvoranu.

ako nam vrijeme dopušta većinu aktivnosti izvodimo na otvorenom, iako za yogu I radionice imamo veliku dvoranu

Smještaj na Žumberku

Natrural – kamp, izletište i restoran Žumberak

Natrural – izletište i kamp Žumberak
Budinjak 7
10456 Budinjak
Samobor, Hrvatska

Natrural, kamp i izletište na Žumberku, neodoljiva je poslastica za sve ljubitelje prirode. Smješten u neodoljivom srcu Žumberka, pruža vam divne trenutke uživanja u zelenilu, miru  i tišini. Dok se na kotliću krčkaju tradicionalni žumberački specijaliteti, uživajte s obitelji u razgledavanju lokalnih povijesnih i prirodnih znamenitosti.

Prijevoz: u vlastitom aranžmanu, postoji mogućnost organiziranja kombi prijevoza

Što ponijeti na Obiteljski planinski yoga ljetni kamp:

 • Za planinarenje: čvrste tenisice ili gojzerice, čarape, majcu kratkih rukava, majcu dugih rukava, duge lagane hlače/trenirku, laganu jaknu, kabanicu ili kišobran – u slučaju prolazne kiše (ljeto je nije frka), kapu za sunce, kremu za sunce ako vam treba, sprej protiv i kod uboda insekata, po osobi 0,5 L vode, užinu – voće, kvalitetan keksić i/ili sendvič, ruksak
 • Za yogu: prostirku (ako nemate zovite nas, mamo nekoliko), rastezljivu odjeću, radimo je ako je lijepo na otvorenom, ručnik ili dekicu – za nidra yogu (za velike) – ako vam je hladno da vas voditelj pokrije
 • Užine: voće će biti ponuđeno, ipak vas molimo da ponesete dodatne “zdrave grickalice, keksiće”, još voća I hranu za koju znate da vam treba za dijete

Ostalo:

 • U jutro i navečer u gorju je hladnije pa treba ponijeti majicu dugog rukava, flis ili Gornji dio trenirke i laganiju jaku
 • Pribor za osobnu higijenu
 • Odjeću i obuću za 2 dana
 • Odjeću i obuću za presvući se – u slučaju kiše
 • Papuče za unutra
 • Dobru volju i otvoreno srce puno veselja!

Voditelji:

Mr. sc. Irena Švenda, B. Sc. in Ayurveda, mag. nutricionizma., mag. ing. bioproc. inž., fitoterapeut, yoga terapeut
Mr. sc. Irena Švenda, B. Sc. in Ayurveda, mag. nutricionizma., mag. ing. bioproc. inž., fitoterapeut, yoga terapeut

Irena Švenda, mag.nutricionizma, B.S. in Ayurveda, fiteterapeut, yoga instruktor i terapeut, voditeljica Adhara centra za nutricionizam i ayurvedu u kojem možete dobiti pregled po sustavu ayurvede I nutricionizma, te preporuke s obzirom na individualno stanje i bolest, za djecu i odrasle, sportše, trudnice, djecu, izraditi programe prehrane, pohađati individualnu terapijsku yogu, grupne programe yoge za obitelji i žene, edukacije “Ayurveda za svakog”, “Ayurvedski nutricionizam”, Školu kuhanja po principima ayurvede i nutricionizma, sudjelovati u Zelenom Detox Retreatu ili pohađati ayurvedske tretmane detoksikacije tijela – panchakarmu.

Adhara centar – najbolja Yoga Zagreb!

“Osobno veliku pažnju posvećujem prehrani, boravku u prirodu kroz planinarenje i sakupljanje ljekovitog bilja, osobnom razvoju putem yoge, meditacije i drugim psihoterapijskih modela rad na sebi.

“Dolaskom moje djevojčice Kim, probudila mi se želja da sve te vrijednosti i znanja objedinim u projekte koji doprinose formiranju zdravih navika djece I obitelji, te produbljuje obiteljske odnose kroz zajedničke aktivnosti, pa je tako prirodno i lako iz svih mojih znanja i ljubavi nastao projekt “Planinarenje, yoga i kuhanje – za velike i male””.

Kristina Panić, mindful art and sound educator & therapist
Kristina Panić, mindful art and sound educator & therapist

Od tinejdžerskih dana Kristina je bila privučena putu samospoznaje, a kroz vrijeme sazrijevanja učila različite tehnike, bavila se iscjeljivanjem i podučavanjem. Također je organizirala duhovna putovanja i seminare. Nakon 20 godina iskustva u turizmu i korporativnom svijetu, odlučila je ostvariti svoj san i pokrenula agenciju Tales of Croatia.

Sljedeći svoju ljubav i strast prema životu te putu transformacije upravo kroz Tales of Croatia smišlja i organizira putovanja, seminare i događaje za sve željne istraživanja i proširenja svijesti. Šuma je njezin dom, mjesto kontemplacije i nadahnuća. Raduju je putovanja, sviranje gonga, slušanje i pričanje priča, pisanje pezije i poetske proze.

www.adhara.hr

Cijene i uvjeti

Cijene i uvjeti

Minimalan broj polaznika: 10 osoba

Pojedinačna cijena:

1250 kn po osobi (€165.90)

dijete 950 kn (€126.08)

Obiteljski paketi:

 • 3650 kn – 2 odraslih + 2 djece (€ 484.43)
 • 2900 – 2 odraslih + 1 dijete  (€ 384.89)
 • 2750 kn – 1 odrasli + 2 djece (€ 364.98)

Mogući su popusti za djecu do 16 godina starosti.

Cijena uključuje:

noćenje u objektu

Subota: međuobrok-ručak-večera
Nedjelja: doručak-ručak-međuobrok
Sve navedeno iz programa

Cijena ne uključuje:

Uvjeti i način plaćanja:
Organizatori: Sport i putovanja turistička agencija I Adhara centar za nutricionizam i ayurvedu

PRIJAVITE SE KLIKOM A GUMB “REZERVIRAJ SADA” NA DNU STRANICE

Dobrodošli na obiteljsku Yogu nadomak Zagreba, u netaknutoj prirodi u srcu Žumberka.

Yoga u Zagrebu nikad nije bila ovako dobra!

Povratak na: Radionice i izleti na Žumberak

Cijene

Pojedinačna cijena:

1250 kn po osobi (€165.90)

dijete 950 kn (€126.08)

Obiteljski paketi:

 • 3650 kn – 2 odraslih + 2 djece (€ 484.43)
 • 2900 kn – 2 odraslih + 1 dijete  (€ 384.89)
 • 2750 kn – 1 odrasli + 2 djece (€ 364.98)

Mogući su popusti za djecu do 16 godina starosti.