ŠRI LANKA

Cijena: od 10.290,00 kn
Polasci od: 2018.
Broj dana: 10

Šri Lanka je turistički još uvijek relativno neistražen otok u Indijskom oceanu vrlo burne povijesti i predivne prirode.

 

Zemlja se odlikuje po bujnoj prirodi i zelenilu, mnogobrojnim hramovima i spomenicima kao svjedocima burne povijesti, mnogobrojnom plantažama najboljeg svjetskog čaja, vrtovima začina po kojima je također ova zemlja prepoznatljiva te egzotičnim netaknutim pješčanim plažama. Infrastruktura još uvijek nije na visokoj razini pa je većina cesta još uvijek neasfaltirana, a u zemlji nema većih hotelskih resorta. Međutim to još dodatno pojačava šarm Šri Lanke, zelene zemlje u kojoj se povijest, kultura, religija i legende isprepliću stvarajući neodoljivi miks.

 

Preporučujemo boravak od 6-7 noćenja s posjetom središnjem dijelu zemlje koji je bogat kulturnim sadržajima , zatim južnom dijelu zemlje kojeg krase predivna priroda i zelenilo te plantaže čaja i vrtovi začina i naravno predivnim egzotičnim plažama koji se nalaze na zapadnoj obali zemlje.

 

Svi letovi za Šri Lanku slijeću u zračnu luku glavnoga grada Colomba i iz Zagreba je do Colomba potrebno po jedno presjedanje koje je uobičajeno u Istanbulu, Dohi ili Dubaiu. Ukupno trajanje leta uključujući i presjedanje je od oko 14 sati. Zbog vremenske razlike gubi se po jedan dan u polasku i povratku, odnosno i u polasku i u povratku se u destinaciju stiže dan nakon polaska.

 

Smještaj je predviđen u solidnim hotelima 3* ili 4* uz uslugu doručka, a prema željama za boravak na plaži može se ugovoriti i usluga polupansiona. A boravak je organiziran u obliku privatne ture s vodičem koji je ujedno i vozač automobila kojim se obilazi ova predivna zemlja.

 

Tip: individualno putovanje na Šri Lanku

Najmanji broj putnika: 2

Termin: svakodnevni polasci

Cijena: od 10.290,00 kuna po osobi  

 

Okvirni program putovanja:

 

 1. dan  Zagreb – Colombo

Let na relaciji Zagreb – Colombo s pripadajućim presjedanjem.

 

 1. dan  Colombo

Dolazak u Colombo u ranim jutarnjim satima. Transfer iz zračne luke do hotela i smještaj. Dnevni odmor. Poslijepodne razgled Colomba. Povratak u hotel i večer slobodna za osobne programe. Noćenje

 

3.dan Sigiriya

Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema Sigiriyi. Dolazak te smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima razgled Sigiriye, poznate Lavlje stijene te 1500 godina starih freski. Povratak u hotel i večer slobodna za osobne programe. Noćenje.

 

 1. dan Sigiriya – Polonnaruwa

Doručak. Odlazak na izlet prema gradu Polonnaruwi, antičkom gradu Šri Lanke u blizini istoimenog jezera koji sadrži mnogo dobro očuvanih hramova i palača indijanske dinastije Chola iz 11. stoljeća. Prije povratak u Sigiriyu u programu je razgled špilje Dambulla te poznatog kamenog hrama. Povratak u hotel u Sigiriyu. Večer slobodna za osobne programe. Noćenje.

 

 1. dan Kandy

Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema Kandyu, kulturnom i spiritualnom središtu Šri Lanke. Tijekom puta razgled špilje Dambulla i mnogih impresivnih statua Buddhe izrezbarenih u živoj stijeni. Nastavak puta prema Kandyu i usputni posjet vrtu začina i tvornici batika u Matale. Dolazak u Kandy i smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak u razgled Kandya s naglaskom na hram zubnog relikvija Gospodina Buddhe. Nakon toga slobodno vrijeme za shopping u Kandyu s mogućnošću kupovine raznih suvenira i rukotvorina. Povratak u hotel i noćenje.

 

 1. dan Nuwara Eliya

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema gradu Nuwara Eliyi, središtu predjela s najpoznatijim plantažama čaja u cijeloj regiji, poznatom i po nazivu „grad ravnica“. Dolazak te smještaj u hotel. Poslijepodne odlazak na razgled grada uz posjetu jednoj od mnogobrojnih plantaža čaja gdje će biti mogućnosti za kušanje vrlo ukusnih netom proizvedenih čajeva. Večer slobodna za osobne programe. Noćenje.

 

 1. dan Bentota

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema Bentoti, jednom od najpoznatijih i najljepših ljetovalištu u Šri Lanci. Dolazak u Bentotu u poslijepodnevnim satima i smještaj u hotel. Večer slobodna za osobne programe. Noćenje.

 

 1. dan Bentota

Doručak. Slobodan dan za osobne programe i uživanje na lijepim i egzotičnim plažama Šri Lanke. Noćenje.

 

 1. dan Colombo – Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno prijepodne za opraštanje sa Šri Lankom. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke u Colombu te polazak na let za Zagreb s pripadajućim presjedanjem.

 

 1. dan Zagreb

Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima.

Cijene

Cijena aranžmana uključuje:

 • povratne letove na relaciji Zagreb – Colombo – Zagreb s pripadajućim presjedanjima
 • zrakoplovne pristojbe
 • smještaj u hotelima 3* i 4* na osnovi 7 noćenja s doručkom u standard dvokrevetnoj sobi kako slijedi: u Colombu 1 noćenje, u Sigiriyi 2 noćenja, u Kandyu 1 noćenje, u Nuwara Eliyi 1 noćenje, u Bentoti 2 noćenja
 • transfere od zračne luke do hotela u dolasku i od hotela do zračne luke u odlasku na privatnoj osnovi
 • svi obilasci, izleti i ture prema programu u privatnom aranžmanu s vodičem na engleskom jeziku
 • usluge predstavnika lokalnog agenta na engleskom jeziku u destinaciji
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • trošak vize – preporučujemo online ishodovanje, cca 35 USD po osobi
 • obroci drukčiji od navedenog u programu
 • usluge koje nisu navedene u programu
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju
 • zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja