MAROKO – Obiteljsko putovanje

Cijena: 5.300 kn
Polazak: 2018.
Broj dana: 6

Najbolje vrijeme za putovanje: od ožujka do svibnja i od rujna do studenog

Djeca do 7 godina starosti putuju besplatno!

O putovanju u Maroko

Iskusite magiju Maroka na kratkom obiteljskom putovanju koje je prilagođeno manjoj djeci. Doživjet ćete atmosferu Marakeša, bivšeg kraljevskog grada zapadnog Maroka, danas važnog ekonomskog središta, kojeg krase brojne džamije, palače i vrtovi. Stara medina koja datira iz srednjeg vijeka zadržala je svoj šarm i danas. Njezine uske ulice vode do šarenih bazara i otkrivaju male obrtnike i radnje s raznim rukotvorinama: proizvodima od kože, lončarstvom, nakitom, začinima, čajevima i slično. Odmorite se na trgu Jema el-Fna uz lokalne muzičare i kušanje raznih lokalnih delicija. Za zaljubljenike u kulturu grad nudi obilje muzeja i galerija, a poznat je i po prekrasno dizajniranim vrtovima poput Agdal, Majorelle i Menara u koje valja zaviriti. Za kraj putovanja čeka vas osvježenje u šarmantnoj Essaouriji, gradu na obalama Atlantskog oceana.

Što me očekuje na putovanju?

Putovanje je prilagođeno obiteljima s djecom koja nisu spremana na duge vožnje i naporan tempo razgledavanja, no spremni su za učenje i upoznavanje drugih kultura. Smještaj u obiteljskim sobama u hotelu s 4* u Marakešu i tradicionalnom riadu u Essaouiri. Program je samo prijedlog i moguće ga je prilagoditi vašim željama: skratiti ili produžiti boravak, prilagoditi rutu putovanja i kategorije hotela.

Plan puta

Dan 1: Zagreb – Marrakech

 

Polazak iz zračne luke Zagreb i, uz presjedanje, let prema Marakešu. Dolazak u Marakeš ovisno o redu letenja. Nakon carinskih formalnosti transfer do hotela. Ostatak dana slobodan za upijanje prvih dojmova, šetnju gradom i odlazak na večeru. Noćenje.

Dan 2: Marrakech (D)

 

Ujutro ćete uz pratnju lokalnog vodiča istraživati ulice ovog živopisnog grada, drugog po starosti kraljevskog grada koji se zasigurno može nazvati „draguljem juga“. Posjetit ćete povijesnu palaču Bahia, džamiju Koutoubia i grobnice iz razdoblja dinastije Saadian. Nećete propustiti niti znameniti trg Djemma el Fna. Bit će vremena za lutanje šarenim bazarom gdje ćete se sresti s raznim specijaliziranim obrtnicima. Dok se u jednom dijelu bazara kožari zabavljaju sušenjem kože, u drugom dijelu sve odzvanja od udaraca kovača metalnog posuđa. Tu su i vješti prodavači tepiha koji će vas zasigurno namamiti u svoje trgovine nudeći šalicu čaja od mente. Mali dućančići prodaju berberski nakit, staro srebro, začine, masline ili tradicionalne lijekove koji mogu zacijeliti i izliječiti sve vrste ljubavnih jada. U poslijepodnevnim satima možete se odvesti do novijeg dijela grada i posjetiti vrtove Majorelle. Noćenje u hotelu.

 

*S vodičem se možete dogovarati oko tempa razgledavanja, koje ćete znamenitosti posjetiti i kojim redom.

Dan 3: Marrakech – dolina Ourika – Marrakech (D)

 

Ujutro, nakon doručka, vožnja na izlet nedaleko Marakeša u popularnu dolinu Ourika smještenu u gorju Velikog Atlasa. U dolini rijeke Ourika, na obroncima planina, smjestile su se berberske kućice i restorani lokalnih obitelji koji poslužuju tradicionalne obroke kuhane na otvorenoj vatri u posudama od gline. Odmorit ćete se od vreve Marakeša istražujući skrivene vrtove i vodopade. Ako želite više avanture i akcije, možete otići na polusatni uspon do vodopada Nacionalnog parka Toubkal. Predlažemo ručak uz rijeku, a u popodnevnim satima povratak u Marakeš. Noćenje.

Dan 4: Marrakech – Essaouira (D)

 

Nakon doručka vožnja prema Essaouiri smještenoj na obali Atlantskog oceana (oko 2 i pol sata vožnje). Zbog svoje dugačke pješčane plaže i vjetrova koji na njoj pušu, popularna je među windsurferima. Essaouira je poznata i po svježe pečenima ribama, drvenim rukotvorinama i umjetničkoj koloniji. Grad je opasan starim portugalskim zidinama, a sama medina jedna je od najšarmantnijih u Maroku. Po dolasku ćete se smjestiti u vrlo ugodnom riadu, građenom u tradicionalnom stilu s vanjskim bazenom. U drugom dijelu dana bit će vremena za šetnju gradskom medinom, ali i za odlazak do obale i ribarske luke odakle puca fantastičan pogled na bijele zidine grada. Ukoliko želite, opcionalno možete jahati konje ili deve na plaži. Noćenje.

Dan 5: Essaouira – Marrakech (D)

 

Slobodno vrijeme do odjave iz hotela, a potom vožnja do Marakeša. Po dolasku smještaj u hotel i slobodan ostatak dana za samostalne aktivnosti. Noćenje.

Dan 6: Marrakech – Zagreb

 

Ovisno o redu letenja transfer do zračne luke i povratak kući.

Cijene

Što je uključeno

 • sav prijevoz
 • sav smještaj
 • navedeni obroci
 • razgledavanja i ulaznice prema programu
 • vozač/vodič na engleskom
 • jamčevina

Što nije uključeno

 • zrakoplovna karta
 • obroci koji nisu navedeni
 • opcionalni izleti
 • putno osiguranje (preporučujemo)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • osobni troškovi