KUBA

Cijena: d 12.590,00 kn
Polasci od: 2018.
Broj dana: 10

Kuba najveći je otok Kariba, usudimo se reći i najpoznatiji. Tko ju jednom posjeti uvijek se vraća na rasplesane ulice Havane i vrući pijesak Varadera. Priznajmo drugačija je od svega što ste do sad vidjeli, kontroverzna, zanimljiva i privlačna.

 

Od prvog trena kada izađete iz zrakoplova svijet postaje drugačiji, usporen i karipski ležeran. Nemojte ni pokušati žuriti ovdje vrijeme drugačije teče. Unatoč otvaranju ka ostatku svijeta Havana je još uvijek svijet za sebe zarobljena u nekom drugom vremenu. Kolonijalne zgrade izblijedjelih fasada, španjolski trgovi miris šećera i duhana uz vruće ritmove salse. Još uvijek je privlačna i strastvena, mirisna i drugačija – Havana. I onda Varadero, poluotok kao da ga je priroda stvorila za odmor. Proteže se duboko u more uz kilometre i kilometre bijelog karipskog pijeska, palme, mnoštvo hotela i cocktaile, one najbolje kubanske, mojito i cuba libre.

 

S Europom su povezane dvije glavne zračne luke – Havana i Varadero. Za polaske iz Zagreba do Havane potrebno je jedno presjedanje obično u Parizu ili Amsterdamu. Let obično traje oko 12 sati, a zbog vremenske razlike na Kubu se stiže isti dan u popodnevnim satima. U zračnoj luci dočekuje vas predstavnica agencije te ispraća do transfera u hotel u centru Stare Havane.

Za kreiranje klasičnog doživljaja Kube preporučujemo ukupno 8 noćenja – 4 u Havani te 4 u Varaderu. Uz interesantne izlete u tvornice cigara i na plantaže šećera upoznajte i ruralne krajeve te u Varaderu uživajte u tipičnim ljetnim radostima na plaži.

 

Tip: individualno putovanje na Kubu

Najmanji broj putnika: 2

Termin: svakodnevni polasci

Cijena: od 12.590,00 kuna po osobi  

 

Okvirni program putovanja:

 

 1. dan  Zagreb – Havana

Polazak iz zagrebačke zračne luke te uz jedno presjedanje dolazak u Havanu u večernjim satima. Organiziran doček predstavnika agencije te transfer do hotela u Havani. Smještaj i slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

 

 1. dan  Havana

Doručak. U jutarnjim satima u hotel po vas stiže vodič te je organiziran razgled kolonijalne Havane u obliku privatne pješačke ture gdje ćete u tri sata imati priliku od vodiča saznati sve najvažnije detalje i upoznati se s poviješću Stare Havane. Ostatak dana slobodan za osobne programe. Noćenje.

 

 1. dan Havana

Doručak. Slobodan dan za osobne programe i razgledavanje grada.  Noćenje.

Fakultativno: mogućnost odlaska uz nadoplatu na cjelodnevni izlet u Pinar del Rio & Vinales. Imati ćete priliku posjetiti tvornice likera i cigareta te slikovito selo Vinales sa svojim poznatim vapnenačkim stijenama. Također će biti prilike za posjetiti farmu poljoprivrednika uzgajivača duhana gdje će biti organiziran ručak. Prije povratka u Havanu još slijedi vožnja brodom kroz indijsku špilju.

 

 1. dan Havana

Doručak. Slobodan dan za osobne programe i razgledavanje grada. Noćenje.

Fakultativno: mogućnost odlaska uz nadoplatu na večernji cabaret show Tropicanu. Tropicana je jedan od najpoznatijih cabareta na svijetu s više od 200 umjetnika i live orkestrom. Prepustite se zavodljivim ritmovima kubanske glazbe te šarmantih plesača u idiličnom ambijentu lokalnoga vrta.

 

 1. dan Havana – Varadero

Doručak. Odjava iz hotela i transfer na grupnoj osnovi turističkim autobusom do hotela u Varaderu. Smještaj i slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje na osnovi all inclusiva.

 

 1. – 8. dan Varadero

Slobodni dani za uživanje u plažama i moru ovog najpoznatijeg i najljepšeg ljetovališta na Kubi. 3 noćenja na osnovi all inclusiva. Fakultativno: mogućnost rezerviranja uz nadoplatu raznih i mnogobrojnih poludnevnih izleta ili aktivnosti (vodeni sportovi, izleti brodom, ronjenje…).

 

 1. dan Varadero – Havana – Zagreb

Doručak. Slobodno prijepodne te odjava iz hotela. Transfer do zračne luke u Havani na privatnoj osnovi te u poslijepodnevnim satima let do Zagreba uz pripadajuće presjedanje.

 

 1. dan Zagreb

Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

Cijene

Cijena aranžmana uključuje:

 • povratne letove na relaciji Zagreb – Havana s pripadajućim presjedanjima
 • zrakoplovne pristojbe
 • smještaj u hotelima 3* i 4* u standard dvokrevetnoj sobi na osnovi 8 noćenja kako slijedi:  4 noćenja u Havani s uslugom doručka te 4 noćenja u Varaderu s uslugom all inclusiva
 • transfere od zračne luke do hotela u dolasku i od hotela do zračne luke u odlasku na privatnoj osnovi
 • transfer od hotela u Havani do hotela u Varaderu na grupnoj osnovi turističkim autobusom
 • organizirani razgled kolonijalne Havane u obliku pješačke ture na privatnoj osnovi uz vodiča na engleskom jeziku
 • usluge predstavnika lokalnog agenta na engleskom jeziku u destinaciji
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • trošak vize 450,00 kuna po osobi
 • fakultativne izlete i ulaznice za objekte koji se posjećuju (vodiči za sve izlete na engleskom jeziku)
 • usluge koje nisu navedene u programu
 • troškove osobne prirode
 • izlazna taksa u iznosu od 30$ po osobi
 • zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja