KOLUMBIJA

Cijena: od: 10.900 kn
Polasci od: 2018.
Broj dana: 11

Najbolje vrijeme za putovanje: od prosinca do ožujka i od srpnja do kolovoza

Program je moguće prilagoditi vašim željama.

Tip putovanja: Privatno

O putovanju u Kolumbiju

Kolumbija, zemlja slabo utabanih staza, čuva svoju božansku ljepotu, djevičanske predjele i istinski srdačne ljude. Na ovom putovanju posjetit ćete najvažnije dijelove Kolumbije. Vodimo vas u kolonijalne gradove od prijestolnice Bogote, do majušnog Saleta i na kraju do prekrasne Cartagene, jednog od najljepših gradova Južne Amerike. Posjetit ćete i Medelin, grad salse. Odvest ćemo vas i u dolinu Docora u kojoj se nalaze najviše palme na svijetu, a zatim i do Filandije gdje ćete, uz boravak na plantaži kave, osjetiti ruralni život Kolumbije. Bit će dovoljno slobodnog vremena za samostalna istraživanja ili razne aktivnosti kao što su jahanje, rafting ili planinarenje.

Što me očekuje na putovanju?

Ovo klasično putovanje ne zahtijeva posebne pripreme. Vrijeme ćete uglavnom provoditi u gradovima i razgledavati znamenitosti, uz dvodnevni izlet u ruralne predjele gdje vas očekuje lakši treking. Vožnje mogu biti napornije i duže jer su ceste loše. Noćit ćete u malim kolonijalnim hotelima – prema odabiru srednje ili više kategorije. Jedno noćenje provest ćete u finci na plantaži kave. Možete odabrati da li želite da vodič putuje cijelo vrijeme s vama ili želite da vam se vodiči izmjenjuju u svakom gradu, o čemu ovisi i cijena putovanja.

Plan puta

Dan 1: Zagreb – Europa – Bogota

Polazak iz Zagreba. Uz presjedanje let prema Bogoti. Nakon carinskih formalnosti susret s vodičem i transfer do hotela. Noćenje.

Dan 2: Bogota (D)

Nakon doručka sastanak s vodičem. Krećete u razgledavanje Bogote. Bogota, iberoamerička prijestolnica kulture i UNESCO-va Svjetska prijestolnica knjige, poznata je po svojim trgovima, ulicama i modernim avenijama. Obići ćete Candelariju, a zatim i muzeje Gold (zatvoren ponedjeljkom) i Botero (zatvoren utorkom). Prošetat ćete slikovitim kolonijalnim uličicama i posjetiti trgove Plaza Bolivar, Chorr de Quevedo i Cerro de Monserrate. Potom povratak u hotel i noćenje.

Dan 3: Bogota – Paloquemao – laguna Guatavita – Bogota (D)

Doručak i sastanak s vodičem. Vožnja do tržnice Paloquemao, nedaleko Bogote, gdje možete kupiti razno voće, razgovarati s lokalcima i napraviti odlične fotografije. Osim obilja hrane, naći ćete i bogatu ponudu cvijeća. Isprobajte lokalne specijalitete koji se nude na štandovima. Potom vožnja do lagune Guatavita (1 i pol sat vožnje). Posjetit ćete lagunu, a zatim se vratiti do Bogote. Ukoliko želite, putem se možete zaustaviti za ručak ili kavu (vodič će vas savjetovati gdje je najbolje za zaustavljanje). Po povratku u Bogotu noćenje.

Dan 4: Bogota – Armenia – Salento (D)

Ujutro transfer do zračne luke i let za Armeniu. Po dolasku prijevoz do Salenta (1 sat vožnje). Nakon prijave u hotel, slobodno vrijeme za upijanje prvih dojmova i samostalne aktivnosti. Noćenje.

Dan 5: Salento – NP Los Nevados (dolina Cocora) – Filandia – Montenegro (D)

Doručak, a potom vožnja do doline Cocora, slikovite zelene doline ispresijecane oštrim planinskim vrhovima i najvišim palmama na svijetu (wax palm) koje su ujedno i nacionalno drvo Kolumbije, te do živopisnog mjestašca Filandia. Po dolasku odlazite na Fincu el Ocaso gdje ćete naučiti razne zanimljivosti vezane uz sadnju i proizvodni proces te pripremu kave. Na kraju dana vožnja do ruralnog hotela u kojem ćete noćiti.

Dan 6: Montenegro – Medellín (D)

Doručak i vožnja prema Medellínu (6 sati vožnje), drugom najvećem gradu u Kolumbiji. Po dolasku smještaj u hotel i ostatak dana slobodan za upijanje prvih dojmova. Noćenje.

Dan 7: Medellín (D)

Doručak. Ujutro krećete na turu „Pablo Escobar“ gdje ćete saznati o razvoju Medellina od vremena kada je bio jedan do najopasnijih gradova svijeta do danas. Veliku ulogu u tome odigrao je „kralj kokaina“ Pablo Escobar, kojeg je narod smatrao modernim kolumbijskim Robin Hoodom. Posjetit ćete znamenitosti vezane za njegov život, kao i mjesto gdje je pokopan; obići ćete zgradu Dallas u kojoj se nalazi njegova grobnica i njegovu kuću-muzej. Tura završava oko 12 sati pa nakon toga imate mogućnost obilaska Case de la Memoria (ulaznice plaćate na licu mjesta) i vrijeme za ručak. U popodnevnim satima nastavljate razgled grada uz pratnju vodiča. Povratak u hotel i noćenje.

Dan 8: Medellín – Cartagena (D)

U ranim jutarnjim satima transfer do zračne luke i let za Cartagenu. Po dolasku u Cartagenu transfer do hotela. Hotel je smješten u povijesnom dijelu grada pa nakon prijave možete samostalno, ili uz pratnju vodiča, upijati prve dojmove o gradu. Ukoliko želite, opcionalno možete posjetiti Muzej čokolade, Muzej inkvizicije, Muzej dragog kamenja i slično. Noćenje.

Dan 9: Cartagena (D)

Doručak. Ujutro odlazite na razgled povijesnog dijela Cartagene. Cartagena je bila prva španjolska kolonija na američkom kontinentu i jedno od prvih utočišta oslobođenim afričkim robovima. Danas zadivljuje svojim kolonijalnim dijelom punim restorana i klubova. Prvo ćete posjetiti utvrdu San Felipe de Barajas, a potom samostan San Pedro de Claver. Povratak u središte grada za eventualni ručak i odmor od vrućine. U popodnevnim satima nastavak šetnje povijesnim dijelom grada. Obići ćete najvažnije trgove, građevine i crkve. Krajem dana povratak u hotel i noćenje.

Dan 10: Cartagena – Europa (D)

Ovisno o redu letenja transfer u zračnu luku Cartagena i let prema Bogoti. Potom presjedanje i povratak prema Europi. Noćni let.

Dan 11: Europa – Zagreb

Dolazak u Europu ovisno o redu letenja i potom transfer do Zagreba.

Cijene

Što je uključeno

 • smještaj u hotelima sa 3* ili 4* (prema odabiru)
 • obroci prema programu
 • prijevozi i razgledi prema programu
 • ulaznice za znamenitosti i aktivnosti prema programu
 • lokalno vođenje na engleskom
 • jamčevina

Što nije uključeno

 • zrakoplovne karte za letove do Bogote i natrag iz Cartagene
 • unutarnji letovi Bogotá-Armenia i Medellín-Cartagena
 • ostali obroci (ručak i večera)
 • opcionalni program
 • putno osiguranje (preporučujemo)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • osobni troškovi

Cijena po osobi sa smještajem u hotelima sa 3* (lokalni vodiči)

10.900 kn + avio karta – od prosinca do ožujka i od srpnja do kolovoza

Cijena po osobi sa smještajem u hotelima sa 3* (vodič koji cijelo vrijeme putuje sa vama)

17.600 kn + avio karta – od prosinca do ožujka i od srpnja do kolovoza

Cijena po osobi sa smještajem u hotelima sa 4* (lokalni vodiči)

5.600 kn + avio karta – od prosinca do ožujka i od srpnja do kolovoza

Cijena po osobi sa smještajem u hotelima sa 4* (vodič koji cijelo vrijeme putuje sa vama)

22.800 kn + avio karta

od prosinca do ožujka i od srpnja do kolovoza