GRUZIJA Tbilisi – city tour

Cijena: 2.650 kn
Polasci od: 2018.
Broj dana: 6

Najbolje vrijeme za putovanje: od ožujka do studenog

Sami odabirete datum polaska.

 

Program je moguće prilagoditi vašim željama.

O putovanju u Tbilisi

Nakon mnogih tura koje smo proveli kroz Gruziju, dojmovi putnika su bili različiti, no svi su se uvijek složili u jednom. U Tbilisi ćemo se sigurno vratiti! Od antičkih toplica u centru, romantičnih balkona s cvijećem, ciglenih zidića na kojima lijeno odmaraju mačke do modernih staklenih zgrada i mostova, spoj stare i moderne arhitekture stapa se u lijepu vizualnu harmoniju. Tbilisi obiluje crkvama, modernim galerijama i mjestima gdje je tako lako izgubiti vrijeme u povijesti, učenju i istraživanju. Osim sjajne kuhinje , Gruzija slovi kao zemlja vina pa će ljubitelji dobre kapljice doći na svoje. U večernjim satima ulična vreva tek počinje, muzika dopire sa svakog ugla, a pjesma i ples veselih Gruzijaca traje do kasno u noć.

Za vas smo na izbor pripremili par opcionalnih izleta koje možete odabrati kako bi upotpunili svoj boravak u Gruziji ili se prisjetili rute koju bi voljeli još jednom vidjeti.

Plan puta

Dan 1: Zagreb – Tbilisi (Gruzija)

Sastanak u zračnoj luci u Zagrebu i let prema Tbilisiju, uz presjedanje. Ovisno o redu letenja dolazak u Tbilisi se predviđa u kasnim noćnim satima. Nakon carinskih formalnosti susret s vozačem i transfer do hotela.

Dan 2: Tbilisi (D)

Nakon kasnog doručka ( 9-10 sati ) krećete u istraživanje Tbilisija sa lokanim vodičem na engleskom jeziku. Proći ćete kraj crkve Metekhi koja se nalazi na litici s pogledom na rijeku Mtkvari. Ispred crkve se nalazi spomenik osnivaču Tbilisija, kralju Vakhtang Gorgaslan. Tu se, na litici, nalazi i palača Darejani. Nastavljate dalje do sumpornih toplica smještenih u starom Tbilisiju, na suprotnoj strani rijeke, nasuprot palači Darejan. Po izvorima sumporne vode Tbilisi je dobio ime. U istom dijelu grada nalazi se i ortodoksna crkva Narikala sv. Nikole, uvijena u obrambenu utvrdu Narikala. Ako se stepenicama uspnete na utvrdu imat ćete lijep pogled na Tbilisi. Posjetit ćete i armensku crkvu sv. Jurja iz 13.st., židovsku sinagogu i tursku džamiju koje se sve nalaze vrlo blizu jedna drugoj, kao znak vjerske tolerancije. Na suprotnoj strani ulice nalazi se crkva Sioni koja vas vodi do obala rijeke Mtkvari. Potom posjet nacionalnom muzeju s famoznom Zlatnom riznicom, a zatim šetnja avenijom Rustaveli u kojoj se nalaze tbilisijska Opera i Baletno kazalište, parlament te kazalište Rustaveli. Tu se u ulici Shardeni nalaze brojni zgodni kafići i galerije. Dolazite do crkve Anchiskhati, najstarije crkve u Tbilisiju. Krajem dana povratak u hotel i noćenje u Tbilisiju.

Dan 3: Tbilisi (D)

Slobodan dan za boravak i istraživanje grada. Simpatični Tbilisi nudi od svega po malo, dobre hrane, vina i umjetnosti . Posjetite tržnice na otvorenom, umjetničke galerije i muzeje te uživajte u atmosferi grada. U večernjim satima muzičari sviraju na ulicama, a vreva ne prestaje do kasnih noćnih sati. Noćenje u hotelu.

Dan 4: Tbilisi (D)

Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastita istraživanja, preporučujemo za danas jedan od izleta koje imamo u ponudi. Noćenje u hotelu.

Dan 5: Tbilisi – Europa (D)

Odjava iz hotela u 12:00. Nakon odjave slobodno vrijeme do transfera na aerodrom . Povratak kući ovisno o redu letenja.

Dan 6: Europa – Zagreb (D)

Povratak u Zagreb uz presjedanje. Dolazak se očekuje u ranim jutarnjim satima.

Tip putovanja: Privatno

Cijene

Cijene putovanja

 Cijena po osobi za smještaj u hotelima sa 4*

3.200 kn + avio karta – od ožujka do studenog

Cijena po osobi za smještaj u hotelima sa 3*

2.650 kn + avio karta – od ožujka do studenog

Što je uključeno

 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima s 3 i 4 zvjezdice
 • transferi i vožnje prema programu
 • navedeni obroci
 • ulaznice prema programu
 • mala boca vode na dan za vrijeme za vrijeme obilaska Tbilisija
 • lokalno vodstvo na engleskom jeziku
 • jamčevina

Što nije uključeno

 • trošak povratne zrakoplovne karte Zagreb – Tbilisi (možete odabrati i drugi grad za polazak, cijena karte oko 400 eura)
 • obroci i pića koja nisu navedena
 • nadoplatu za jednokrevetnu sobu – hotel 3*: 800 kn
 • nadoplatu za jednokrevetnu sobu – hotel 4*: 1.200 kn
 • putno osiguranje (preporučujemo)
 • napojnice za lokalnog vodiča i vozača
 • osobne troškove