Argentina i Brazil

Cijena: od 16.790 kn
Polasci od: 2018. 2019.
Broj dana: 9

Termin putovanja:

 • 25.5.*, 22.6., 21.9., 28.10., 18.11., 26.12. 2018.
 • 20.1., 22.2., 25.3., 26.4., 26.5., 21.6., 23.9., 24.10., 15..11., 26.12. 2019

Argentina je temperamentna zemlja, zemlja nogometa, najboljih odrezaka i opuštenog života. Zaplešite strastveni argentinski tango, a zatim skoknite do Brazila, najveće južnoameričke države i prave vile koja svoje posjetitelje oduševljava sa slavnom karnevalskom prijestolnicom Rio de Janeirom i Copaca¬banom, jednom od najljepših plaža na svijetu. Ovo je zemlja koja očarava bujnim kišnim amazonskim šumama, živahnom atmosferom u metropolama i romantičnim kolonialnim gradovima. Dobrodošli u zemlju sambe, fotomodela i naravno, nogometa!

Program putovanja:

1.DAN OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – BUENOS AIRES  let
LET U SVJETSKU PRIJESTOLNICU TANGA

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske zračne luke u Buenos Aires, jedan od najvećih i najzanimljivijih gradova Južne Amerike. Ovisno o vremenima leta, dolazak u večernjim satima ili u jutarnjim sljedećeg dana.

2. DAN BUENOS AIRES  noćenje, doručak 
PREDSJEDNIČKA PALAČA I EVITA PERON

Buenos Aires je grad koji nikada ne spava, grad temperamentnog tanga, brojnih kavana i bezbrižne atmosfere. Odlazak u razgled grada: avenije 9 de Julio, obeliska, Plaze de Mayo s katedralom, vijećnice i predsjedničke palače u kojoj su živjeli Juan i Evita Peron. Odlazak do trga i kolonijalne palače Casa Rosada. Razgled operne kuće Teatro Colo i jedne od najpopularnijih gradskih četvrti Recolete. Obilazak znamenitog groblja na kojem se nalaze grobnice Evite i Juan Perona, slavnog stadiona La Bombonera i poslovnih četvrti San Telmo i La Boca. U večernjim satima predlažemo odlazak na predstavu argentinskog tanga. Noćenje.

3. DAN BUENOS AIRES  doručak, ručak, noćenje 
NA ARGENTINSKOM SELU

Doručak. Odlazak na izlet »Fiesta Gaucha«, tijekom kojeg ćemo uživati u ljepotama argentinskog ruralnog područja – Las Pampas. Odlazak do imanja i susret s argentinskim pastirima koji će nam predstaviti svoje vještine u jahanju. Na ovom području uzgajaju najbolja goveda na svijetu. Ručak uz tradicionalna jela sa žara »asado«. Povratak u Buenos Aires. Noćenje.

4. DAN BUENOS AIRES – SLAPOVI IGUAÇU  doručak, noćenje 
KROZ VRAŽJI KLANAC

Doručak. Prijevoz do zračne luke i let do slapova Iguaçu. Transfer do hotela i smještaj. Slapovi Iguaçu se zbog izuzetne ljepote nalaze na popisu UNESCO-ve baštine. Nalaze se na samoj granici Brazila, Argentine i Paragvaja, a čini ih ukupno 275 slapova čiji se zvuk širi čak 25 km. Razgled spektakularnih slapova sa argentinske strane i odlazak do »Vražjeg grla« s kojeg se pruža najljepši pogled na veličanstvene slapove. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN SLAPOVI IGUAÇU – RIO DE JANEIRO  doručak, let, noćenje
SLAPOVI OD KOJIH NASTAJU OBLACI

Doručak. Danas ćemo razgledati slapove i sa brazilske strane. Prijeći ćemo most Tancrezo Neves iznad rijeke Iguaçu, koja se izlijeva u rijeku Parana. Tamo se nalazi i najveća svjetska hidroelektrana Itaipu. Slijedi prijevoz do zračne luke i let u Rio de Janeiro. Prijevoz do hotela i noćenje.

6. DAN RIO DE JANEIRO  doručak, noćenje 
KRIST OTKUPITELJ NA CORCOVADU

Doručak u hotelu. Slijedi nezaboravan doživljaj, vožnja pokraj pješčanih plaža, lagune Rodrigo de Freitas do nacionalnog parka Tijuace s raznovrsnim tropskim raslinjem, slapovima i brdom Corcovado na kojem se nalazi zadivljujući kip Krista Otkupitelja koji otvorenih ruku pozdravlja posjetitelje. U povratku u grad ćemo posjetiti brusionicu dijamanata. U večernjim satima predlažemo (doplata) odlazak na predstavu brazilskog karnevala i sambe. Noćenje.

7. DAN RIO DE JANEIRO  doručak, noćenje
PREKRASAN POGLED S GLAVE ŠEĆERA

Doručak. Uspon sa žičarom do znamenite „Glave Šećera“ (Pão de Açúcar) koja se nalazi iznad zaljeva Guanabara. S vrha se pruža prekrasan pogled na jedan od najljepših gradova na svijetu i njegovih plaža Copacabana, Botafogo i Flamengo. Slobodno poslijepodne za samostalne aktivnosti. Predlažemo uživanje na poznatim brazilskim plažama, obilazak botaničkih vrtova i javnih knjižnica. U večernjim satima predlažemo odlazak na tipičnu churrascherru večeru. Noćenje.

8. DAN RIO DE JANEIRO – EUROPSKA ZRAČNA LUKA  doručak, let
UŽIVANJE NA COPACABANI

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na Copacabani do polaska transfera u zračnu luku. Prijava na let do europske zračne luke.

9. DAN EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB

Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

Cijene

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: od 16.790 kn* min. 20 putnika

Doplata za manji broj putnika (do 19 putnika): 2.000 kn*
Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 3.850 kn *
*Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse (22.640  kn). Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • smještaj u hotelima 3/4* na bazi noćenja s doručkom
 • autobusne prijevoze i razglede prema programu
 • usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku
 • troškove organizacije putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe zračnih luka 3.850 (obavezna doplata prilikom prijave; podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 3.620 kn
 • fakultativne izlete: tango show 85 EUR, predstava samba show 120 EUR
 • dodatne usluge i obroke
 • sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“
 • napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 40 EUR
 • izlazne pristojbe cca 30 USD
 • osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)
 • povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke

Ukoliko zrakoplovni prijevoznik ne potvrdi predviđene letove, pridržavamo pravo na promjenu zrakoplovnog leta odnosno na promjenu zračnu luke, dolazne luke te vremena polaska/povratka. Program putovanja se sadržajno neće mjenjati. Molimo da nam prilikom rezervacije dostavite kopiju putovnice.

 • Cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
 • U slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici.
 • Obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da cijene provjeravate s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka.
 • U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na ovakvim putovanjima/projektima, postoji mogućnost raspisivanja većeg broja programa i samim time i autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu.  Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.
 • Opći uvjeti i upute te detaljne informacije vezane uz putovanje, čine sastavni dio programa/ugovora o putovanju te su vam na raspolaganju u poslovnici